UA
 

А як у них: 5 здорових звичок, які українцям варто запозичити у інших наційРеклама

Корреспондент.biz,  22 декабря 2021, 17:00
0
4215
А як у них: 5 здорових звичок, які українцям варто запозичити у інших націй
Фото надане рекламодавцем

Незважаючи на те, що останніми роками наше розуміння здоров'я значно покращилося, спосіб життя пересічного українця складно назвати на 100% здоровим.

Ми працьовиті, гостинні, вміємо справлятися з ситуаціями, в яких у інших народів опустилися би руки. Але, попри те, любимо калорійну їжу, міцний алкоголь, палимо, нервуємо та недосипаємо. Тому варто зазирнути до інших країн, щоб запозичити в них ті звички, що йдуть пліч-о-пліч зі здоров'ям. Ми відібрали 5 таких звичок, які б могли спрацювати в українських реаліях.

Китай: пиття теплих напоїв

 

Холодні напої у Китаї п'ють рідко. У традиційній китайській медицині велике значення надається тому, щоб тіло не остигало. Це не означає, що потрібно взагалі відмовитися від споживання холодної води - ні, усе має бути в міру. Та безумовно, гарна звичка – пити вранці натще склянку теплої, води. Найкраще з невеликою кількістю лимонного соку чи свіжого імбиру. Такий напій зволожує організм, додає енергії та стимулює перистальтику кишечника.

Індія: щоденна гігієна носа

 

Промивання носа солоною водою з метою профілактики простудних захворювань почали практикувати індійські йоги ще до нашої ери. Така процедура очищення та зволоження носа в Індії називається “джала-неті”, вона широко використовується і дозволяє рідше хворіти на ГРВІ та простудні захворювання.

Адже коли слизова оболонка носа пересушена, то втрачає здатність опиратися вірусам. Війкам дихального епітелію в пересушеному повітрі попросту важко належним чином утримувати пил, алергени і бактерії. А ось очищена та зволожена слизова носа вже добре виконує свою захисну функцію.

Зволожувати ніс на щодень комфортно та легко 100% морською водою Хьюмер в зручному економічному балоні. В складі Хьюмера  — стерильна нерозведена морська вода Атлантичного океану з узбережжя Бретані.

Не радимо використовувати для щоденної гігієни носа саморобні розчини. Для такої делікатної ділянки тіла, як ніс, має застосовуватися стерильний розчин без сторонніх домішок.

 

Хьюмер ретельно та м'яко очищає слизову носа, відновлюючи його захисні функції. А також Хьюмер стане в пригоді тим, хто стикається ще й із такими шкідливими для слизової носа факторами, як сигаретний дим, токсичні випари, пил, кондиціоноване повітря.

Данія: хюгге

 

Це свого роду філософія, що дозволяє данцям перебувати в авангарді найщасливіших людей у світі. Вони взяли за звичку регулярне розслаблення, під час якого ніхто інший не потрібен. Ми повинні любити себе і проводити час наодинці, займаючись справами, що дозволяють розслабитись, — вважають данці. Кожна хвилина такого відпочинку робить нас задоволеними собою, що сприяє не тільки здоров'ю, але й більш ефективній роботі.

Франція: повільні трапези


 

 


Французи досить худорляві, тому, що возвели в культ вміння насолоджуватися  стравами. Для цього вони їдять набагато повільніше, із задоволенням пережовуючи кожен шматочок. Це гарний спосіб з'їсти менше, навіть половину того, що наш шлунок прийняв би, якщо б ми їли поспіхом.

Вдала ідея аби запозичити цю звичку - приготувати щось з французької кухні. А з перевіреними рецептами допоможе кулінарний відео-проєкт “Відкрий аромат французької кухні разом з Хьюмер і Андрієм Дромовим”.Останній рецепт у виконанні відомого шеф-кухаря Андрія Дромова це відома французька страва “Півень у вині”. Такий “півень” вдало готується з молодої курочки і, якщо ви шукаєте смачну страву для новорічного столу, візьміть рецепт до уваги.

Норвегія: емоційна непохитність

 

Крім спорту та здорового харчування, норвежці цінують життя у спокої, без зайвих нервів. Як ви знаєте, стрес є джерелом практично всіх хвороб, тому норвежці в цьому плані — взірець здоров'я.

Вони погано ставляться до скарг та занепокоєння, їх складно засмутити побутовими ускладненнями. Навіть черга в норвезькому супермаркеті не буде зосередженням напруги та сварок, а скоріше — місцем small talk поміж сусідами по черзі.
Будьте здорові!

Реклама медичних виробів. «Хьюмер 050 Гіпертонічний», «Хьюмер 150 для дорослих», «Хьюмер 150 для дітей». Декларації відповідності №Н050/01/UA. Виробник: «Лабораторіз УРГО», Франція.

 
ТЕГИ: здоровьепривычки
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...