UA
 

Як українці полюбили рідну стоматологіюРеклама

Корреспондент.biz,  24 мая 2024, 12:25
0
215
Як українці полюбили рідну стоматологію
Фото: надане рекламодавцем

Інтерв'ю з власницею стоматологічного центру "Майдент", лікаркою- стоматологинею, Ганною Ковановою.

Весь світ побачив, що українці можуть "показати зуби", і цілком вірно говорити так не лише в переносному, а й у прямому сенсі – українська стоматологія належить до найкращих у світі: Україна активно розвиває та покращує культуру споживання стоматологічних послуг серед населення!

Війна показала нам, що ми недооцінювали якість та комфорт життя в Україні: багато українців були здивовані, дізнавшись, що рівень послуг та сервісу в Європі часто поступається тому, що вони звикли бачити вдома. Зараз багато українців повертаються до України за медичними послугами, зокрема стоматологічними. Про переваги української стоматології розповідає лікарка-стоматологиня у другому поколінні, засновниця та медичний директор стоматологічного центру "Майдент", Ганна Кованова.

Ганна Кованова
Медичний директор та засновниця мережі стоматологічних центрів "Майдент", практикуюча лікарка-ортодонтка з 12-річним досвідом роботи.

Перший стоматологічний центр "Майдент" був відкритий в Києві ще у 2015 році й працює за адресою вулиця Михайла Драгоманова, 40Є. Станом на сьогодні центр успішно прийняв майже 17 000 пацієнтів. Незважаючи на війну в Україні та виклики до бізнесу, цього року відчиняє свої двері другий центр "Майдент" у центрі столиці, на Печерську, за адресою: вулиця Євгена Коновальця, 32Б.

- Ганно, ринок стоматологічних послуг продовжує розвиватись навіть у такий період?

Так! Українська стоматологія стала не лише невід'ємною складовою європейської стоматологічної індустрії, а і її передовою частиною. Галузь стрімко розвивається, впроваджуючи нові матеріали, обладнання, технології та методи лікування. У сучасній стоматології в Україні, що розвивається зі шаленою швидкістю, для лікарів стає необхідністю активна актуалізація знань та навичок. Технології та протоколи лікування постійно вдосконалюються, тому без регулярного навчання стати успішним фахівцем досить складно. Навіть під час стресового періоду, у лютому 2022 року, коли частина медичного персоналу та пацієнтів залишили Україну, адаптація до нових умов відбулася досить швидко. Сьогодні стоматологічний центр "Майдент" працює у повному обсязі та приймає пацієнтів, забезпечує високі стандарти сучасної стоматологічної допомоги.

  
Cтоматологічний центр "Майдент", вул. Михайла Драгоманова, 40Є

- Ви стверджуєте, що стоматологія швидко розвивається та змінюється. Що нам сьогодні брати за стандарти сучасної стоматології, а які уявлення вже слід змінити?

Перший фундаментальний стандарт сучасної стоматології полягає у безапеляційній чистоті лікувального закладу - це запорука безпеки.  Другий стандарт, який тільки підкріплює попередній, - стерильність. У стоматології це має критичне значення для запобігання інфекцій та збереження здоров'я пацієнтів: нестерильні інструменти можуть стати джерелом патогенних мікроорганізмів, що призводять до серйозних ускладнень та інфекційних захворювань. Для покращення стерилізації інструментів сучасні клініки використовують новітні термодезинфектори та автоклави, які забезпечують ефективну обробку інструментів за допомогою високих температур та тиску. Важливо також дотримуватися правильних протоколів пакування: всі інструменти в арсеналі лікаря повинні бути герметично запаковані у спеціальні крафт-пакети та відкриті в присутності пацієнта перед проведенням маніпуляцій. 

Нові можливості лікування відкриваються завдяки передовому обладнанню, тому дуже важливо інвестувати в сучасну техніку. Наприклад, використання операційних мікроскопів у сучасній стоматологічній клініці відкриває нові перспективи у проведенні складних процедур, таких як лікування кореневих каналів зуба, установка пломб, коронок та вінірів. В “Майдент” ми маємо декілька таких передових мікроскопів, що підвищує якість надання медичних послуг. Використання комп'ютерного томографа у стоматології забезпечує надзвичайно важливу базу для точної діагностики та планування лікування. Порівняно з менш інформативними та обмеженими у діагностиці 2D рентгенівськими знімками, комп'ютерний томограф забезпечує досить точну та об'єктивну 3D картину стану зубів. Використання цифрового протоколу у сучасній практиці також значно підвищило ефективність лікування та прогнозування результатів. Замість класичних методів, таких як виготовлення зліпків, цифровий сканер дозволяє отримати високоякісну тривимірну модель структури зубів, що значно підвищує точність і ефективність процесу планування лікування та співпраці з зуботехнічними лабораторіями, а використання цифрового протоколу під час імплантації зубів робить процедуру більш передбачуваною та менш інвазивною, що мінімізує ризик ускладнень і пришвидшує відновлення пацієнта після операції. Такий підхід дозволяє стоматологічному центру "Майдент" забезпечити пацієнтам високоякісну та інноваційну стоматологічну допомогу.

 Кабінет лікаря-стоматолога у клініці "Майдент"

- А що зробило українську стоматологію такою розвиненою, навіть порівняно із західними країнами?

Я розмірковувала про це і дійшла висновку, що запорукою цьому є конкуренція! В країнах Європи більшість людей мають страховий поліс, який покриває базове лікування в стоматології. Тому лікарі здебільшого займаються простими процедурами: встановлюють більш доступні металокерамічні коронки, замість керамічних вінірів або цирконієвих коронок, знімні протези, замість незнімних конструкцій на імплантатах. Натомість українці надають перевагу інноваційній стоматології для покращення своєї усмішки. Це створює велику конкуренцію для стоматологів в Україні. Щоб задовольнити високі потреби своїх пацієнтів, вони змушені конкурувати, надаючи високу якість послуг, застосовуючи передові технології та забезпечуючи відмінний сервіс. 

 3Д дослідження на комп’ютерному томографі у клініці "Майдент"

- Стоматологічних клінік в Україні справді багато. А як саме Майдент конкурує на ринку?

Перш за все, обираючи стоматологічний центр "Майдент", пацієнт отримує доступ до вищого стандарту медичної експертизи. Моя особиста участь у підборі кожного спеціаліста, який приєднується до команди Майдент, гарантує, що тільки найбільш кваліфіковані фахівці, обрані з урахуванням їхнього досвіду та навичок, займаються стоматологічним здоров'ям наших пацієнтів. Ми інвестуємо в навчання та професійний розвиток лікарів, проводимо моніторинг та оцінку якості надання послуг і сервісу.

Нам вдається гармонійно поєднувати лікарський підхід, прагматизм та емпатію. Ми гарантуємо отримання найкращого комплексного плану лікування, складеного консиліумом лікарів, з урахуванням всіх аспектів стану зубів пацієнта і ясен. Ми підтримуємо раціональний підхід у наданні послуг і завжди пропонуємо тільки те лікування, яке є дійсно необхідним. Кожне рекомендоване втручання підкріплюється медичною аргументацією та протоколами стоматологічного лікування.

 Процес лікування у клініці "Майдент"

Турбота про пацієнта є частиною нашої філософії, саме тому ми інвестуємо в постійний розвиток молодшого медичного персоналу та співробітників центру, щоб кожний пацієнт отримував високоякісний сервіс. Зокрема, ми впровадили посаду куратора лікування, що відрізняє нас від більшості клінік, які на цьому заощаджують. Куратор лікування забезпечує максимальний комфорт пацієнта під час проходження лікування, допомагає в плануванні візитів, у вирішенні будь-яких питань, надає підтримку пацієнту на кожному етапі комунікації з центром.

Наша мета – забезпечити таке лікування, яке не лише покращить стоматологічне здоров'я, а й дозволить зустрічатися з пацієнтом всього лише раз на півроку для профілактичної гігієни. Ми націлені на те, щоб кожний наш пацієнт насолоджувався здоров'ям своєї усмішки. Вибір стоматологічного центру "Майдент" принесе Вам ефективне лікування і довгострокове задоволення від якісного стоматологічного обслуговування.

- Які стоматологічні послуги зараз найбільш популярні?

Сьогодні зберігається великий попит на терапевтичне стоматологічне лікування карієсу та кореневих каналів зубів, оскільки карієс є одним з найбільш поширених стоматологічних захворювань у всьому світі та дуже часто зустрічається у всіх вікових групах населення. Також є інтерес до протезування зубів та імплантації. Як і до війни, пацієнти приходять із запитами на естетичну стоматологію - установку керамічних вінірів - і цей попит зростає. Однак, ми повсякчас наголошуємо, що вініри - це не тільки про красу та естетику, а в першу чергу про функціональність зубів в порожнині рота. За допомогою вінірів можна коригувати колір, форму, незначні аномалії положенні зубів. Багато пацієнтів своєчасно приходять на профілактичні огляди раз на півроку та гігієну ротової порожнини.

- Війна вплинула на все наше життя, на кожну людину, на кожну компанію. Як цей період проходить клініка Майдент?

Лютий 2022 року, звісно, вніс корективи, однак вже 2,5 роки ми маємо стабільний склад команди та працюємо злагоджено. 

З самого початку повномасштабного вторгнення наш центр надає безкоштовну допомогу військовим з гострим болем, наприклад, видалення зубів або лікування кореневих каналів. Ми проводимо безкоштовну стоматологічну реабілітацію військових з ускладненими клінічними випадками після травм або з повною втратою зубів внаслідок бойових дій. Це лікування - Імплантація All on 4 або All on 6 - передбачає хірургічне втручання, що дозволяє відновити щелепу на чотирьох або шести імплантатах.

Військовий з лікарями після реабілітації у клініці "Майдент"

Також ми почали активно займатись вивченням питання лікування військових поруч з лінією фронту і зрозуміли, що існує гостра проблема: через відсутність повноцінної гігієни та ослаблення імунітету багато військових потребують нагальної допомоги. Завдяки нашій наполегливості та залученню партнерів ми почали надавати стоматологічне лікування безпосередньо на фронті. В цьому нам став в нагоді Дентмобіль - це повноцінна пересувна стоматологія, яка містить в собі сучасне обладнання і все необхідне для стоматологічного лікування і діагностики. 

 Команда лікарів у Дентмобілі

Зараз ми активно формуємо графіки виїздів на лінію фронту наших лікарів, залучаємо до цієї ініціативи колег з різних куточків України. Ми розвиваємо та покращуємо цю ініціативу і запрошуємо до співпраці лікарів-стоматологів та асистентів. Приєднатися до нас можна за посиланням.

Працюємо, розвиваємось, допомагаємо нашій армії та віримо у майбутнє України!

ТЕГИ: бизнесстоматология
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...