UA
 

Аналитики Euronews очікують рекордну ціну Біткоїну у 2024 роціДеньги

Корреспондент.biz,  3 апреля 2024, 14:30
0
147
Аналитики Euronews очікують рекордну ціну Біткоїну у 2024 році

Впродовж останніх шести місяців вартість Біткоїну зросла втричі та оновила максимальні значення 2021 року.

Експерти вказали на вірогідне підвищення цін ще в січні після схвалення заявок на біржові спотові ETF BTC провідним регуляторним органом SEC.

Команда аналітиків, чиї думки наводить Euronews,  вважає, що до кінця 2024 року котирування Біткоїна можуть досягти позначки у 88 000 USD за одиницю. Прогноз був сформований після проведення опитування співробітниками британської фінтехкомпанії Finder керівників криптовалютних платформ та впливових персон з сегменту криптоіндустрії.

Багато експертів очікують подальшого зростання курсу Біткоїну. Аналітики фінансового порталу Traders Union прогнозують збереження висхідного тренду ціни провідних криптовалют у довгостроковому інтервалі та очікують протягом найближчих кількох місяців зростання ціни BTC до позначки  $77 800 до кінця 2024 року.

 

Учасники ринку криптовалют висувають декілька важливих аргументів на користь подальшого росту ВТС:

 

1. Зростання попиту на BTC з боку інституціональних інвесторів.

Спостерігається зростання інвестиційної активності у цифрові активи з боку провідних інвестиційних фондів, фінансових компаній та керуючих організацій.

Один з ключових міжнародних інвестиційних фондів BlackRock очолив рейтинг інституціональних інвесторів. Після схвалення регулятором SEC заявки на спотовий ETF в США в січні, баланс фонду склав понад 225 000 ВТС, а сума капіталу сягнула позначки у 15,5 мільярдів доларів США.

Компанія MicroStrategy, провідний розробник програмного забезпечення. Холдинг зберігає на рахунку понад 205 тисяч монет BTC загальною вартістю більше 15 мільярдів доларів. Компанія планує випустити облігації на суму 500 мільйонів доларів з терміном погашення цінних паперів до 2030, а отримані кошти інвестувати в купівлю Біткоїну. 

 

На думку аналітиків, тенденція попиту на криптовалюти з боку корпоративних гравців не буде вічною. Але поки представники фондів активно скуповують Біткоїн, приватні інвестори користуються моментом та долучають криптоактиви в свої портфелі, отримуючи дохід від зростання цін.  

2. Вартість ВТС перевищила психологічний рівень попередніх максимумів 2021 року.

Відкат після булрану 2021 рік болісно вплинув на позиції та спричинив мільйонні збитки «хом'яків», які намагалися «сісти в останній вагон поїзда» та купляли Біткоїн вище 65 тисяч доларів в очікуванні подальшого зростання.  Тому деякі експерти очікували масові продажі монети ВТС в диапазоні 63-67 тис. доларів.

Але вартість Біткоїну пішла вгору, закріпилась вище рівня спротиву та досягла позначки у 73 тисячі доларів, оновивши  історичні максимуми.

3. Наступний халвінг.

Обчислення майнінгу BTC стають більш складними, цей показник зріс на 5,79% з моменту останнього перерахунку. В квітні 2024 року відбудеться процедура халвінгу, яка вдвічі зменшить дохід майнерів та зробить цей процес ще менш вигідним. Це негативно вплине на обсяг пропозиції Біткоїну на ринку та стане драйвером зростання ціни монети.

В той же час на ринку збільшується кількість прихильників корекції. Індекс страху та жадібності знаходився вище позначки 87%, що дорівнює історичним максимумам, відкотившись до відмітки 70% і нижче. Це може вказувати на занадто оптимістичні настрої інвесторів та переоціненість монети. Такі настрої на ринку спостерігалися у 2017 та 2021 роках, а після цього ціни рухались у напрямку корекції. 

Враховуючи зростаючу динаміку ціни ВТС в останні півроку, високий попит з боку інвестиційних фондів, наближення халвінгу та оптимістичних настроїв учасників ринку, вартість Біткоїну може досягти позначки 80 тисяч доларів вже на початку літа, а до кінця року котирування можуть перевищити рівень 100 тисяч доларів. Але треба мати на увазі, що за кожною хвилею стрімкого зростання настає корекційний відкат. Інвесторам необхідно оцінювати можливі ризики, відповідально формувати свої портфелі та дотримуватись принципів ризик-менеджменту.

ТЕГИ: финансыбиткоин
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...