UA
 

Як зрозуміти, що ви залежите від своїх потреб та що з цим робитиРеклама

Корреспондент.biz,  4 ноября 2022, 09:00
0
124
Як зрозуміти, що ви залежите від своїх потреб та що з цим робити
Фото: Надане рекламодавцем

Практично кожна людина вважає, що її власні потреби є неймовірно важливими.

Звичайно, їх не можна ігнорувати та треба застосувати всі сили, щоб задовольнити. Звучить доволі логічно. Тим паче зараз, коли потреби та посилена увага до них стали  певним трендом. Всі бажають скоріше виявити їх, пропрацювати та нарешті почати жити щасливо.

Чи замислювалися ви над тим, що сценарій може бути іншим? Про це більш детально розповість Ігор Погодін — професійний гештальт-терапевт та власник Академії практичної психології.

Отже, більшість наших потреб — це звички, стереотипи та концепції, до яких ми привчені. Наприклад, ви могли піддивитися їх у людей, які вас оточують або батьки диктували їх з дитинства. Тому наразі ви вважаєте, що всі ці потреби є дійсно вашими. Виходить замкнуте коло, у яке ви потрапляєте. Приймаючи чужі бажання за свої, ми не звертаємось до власного життя. Робимо те, що від нас бажають, а також наступаємо на ті самі граблі.

Тоді для чого взагалі потреби?  

Вже зараз у вас може скластися хибна думка, що зовсім не треба нічого бажати. Але потреби все одно існують та є важливими. Вони допомагають забезпечувати наше життя та реальність. Якщо ми не усвідомлюємо їх та відносимося до них недбало, вони все одно будуть керувати динамікою відносин та життя. Саме тому так багато людей звертаються за допомогою до психотерапевта з конкретною ціллю  — виявити свої потреби та задовольнити їх. При цьому дуже важливо враховувати, що потреби мають багатошарову природу.

Що відбувається після виявлення потреб?

Розберемо це питання на прикладі. Отже, припустимо, що раніше ви не усвідомлювали свою потребу. Але все ж таки завдяки психотерапії або просто навколишніх людей, виявили її. В одну мить ця потреба стає надцінною. Ви відчуваєте, як до вас повертається життєва енергія. При цьому вона буде витрачатися на не формулювання проблем у вашому житті, а на реальний контакт, з яким ви можете взаємодіяти. Це дійсно добре. Тільки ось у моменті, коли потреба стає дуже цінною та неймовірно важливою, загроза її незадоволення робить вас дуже вразливим. Тут й виникає зворотний бік бажань — вони нас ранять. Саме тому більшість людей перестає їх усвідомлювати. Щоб не стикатися з сильними негативними емоціями, ми перестаємо дивитися у бік потреб. Життя починає псуватися та ми шукаємо відповіді на свої внутрішні запити. Якщо ви відчуваєте, що наразі проживаєте саме такий етап, дуже важливо мати підтримку та опору. Її ви зможете отримати на YouTube каналі Ігоря Погодіна. На вас чекають надихаючі та глибокі відео, які допоможуть краще пізнати себе та отримати цінну інформацію для будування щасливого життя.

Як не залежати від потреб?

Важливо розуміти, що ми швидко стаємо залежними від власних потреб. Все, про що раніше ми навіть могли й не думати, сьогодні стає дуже важливим та життєво необхідним.

Тож як зробити так, щоб потреби стали дійсно цінними та корисними для нас? Почати бути присутніми у них. Як правило, людина має чітку ціль задовольнити своє бажання. Їй ніколи бути у ньому, вся енергія і час витрачається на реалізацію. Але як тільки ви почнете бути присутніми у вашому житті, потреби перестануть бути такими жорсткими, а способи їх задоволення виявляться значно ширшими. Природним чином ви припините бути прив'язаними до ваших бажань. Ви побачите, як почнуть з'являтися нові відчуття, цілі та ваші справжні потреби. Пізнавати себе далі можна на курсі, який проходить в Академії Ігоря Погодіна. Це навчання дозволить глибоко поринути у сферу гештальт-терапії, пропрацювати свої переживання та болі. Навчитися здоровим чином будувати відносини та справлятися навіть зі складними етапами у житті.

Тож приділяйте час потребам, які є дійсно вашими. Будьте присутніми у них, а після реалізації відчувайте лише наповнення, а не тимчасове полегшення. Саме це говорить про те, що бажання було все ж таке вашим.

 

ТЕГИ: YouTubeканал
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...