UA
 

Найтепліші ковдри: на що звернути увагуРеклама

Корреспондент.biz,  23 августа 2023, 15:45
0
93
Найтепліші ковдри: на що звернути увагу
Фото: надане рекламодавцем

Більшість людей сплять під ковдрою цілий рік. Звичайно, для теплого та холодного сезону використовуються різні моделі, що забезпечує максимальний комфорт.

Особливої уваги потребує вибір зимових ковдр, які мають зберігати тепло та дарувати затишок. Сама ковдра не гріє, але працює за принципом термоса, зберігаючи тепло тіла на оптимальному рівні.

На ринку представлений широкий асортимент моделей. Ковдри відрізняються щільністю, вагою, ціною та рядом інших характеристик. Через це покупець задається питанням, як вибрати найтеплішу ковдру. Вичерпну відповідь ви знайдете у цій статті.

 

Найтепліші ковдри

Щоб підібрати дійсно теплу модель, яка забезпечить комфорт зимовими ночами, потрібно звернути увагу на тип наповнювача. Саме цей параметр є ключовим, оскільки кожен матеріал має свої особливості та переваги, які потрібно враховувати.

Бавовняні

По праву, перше місце посідають ватяні вироби. Вони добре утримують тепло навіть за низьких температур у приміщенні. Замерзнути під ковдрою із бавовни практично неможливо.

Переваги:
• доступна ціна;
• гарні показники утримання тепла;
• не викликає алергічних реакцій.

Ватні моделі мають відносно велику вагу, але не забезпечують належну вентиляцію, що може принести певний дискомфорт під час сну.

Пухові

Найбільш затребуваний варіант на ринку. Можуть бути наповнені гусячим, качиним, лебедячим або гагачим пухом. Включення пера – не більше 10%. Рівень тепла залежить від обсягу моделі.

Переваги:
• пух дуже легкий;
• відмінно зберігає тепло та забезпечує вентиляцію;
• можуть служити 30 років без втрати початкових якостей.

Вартість таких моделей вища за бавовняні.  Гарна якість очищення дозволяє мінімізувати алергічні реакції.

Кашемірові

В якості наповнювача використовується шерсть кіз, що забезпечує легкість та ніжність. Такі ковдри відносяться до преміальних моделей та забезпечують комфортний відпочинок навіть за низької температури в кімнаті.

Переваги:
• тепліші за пухові;
• мала вага та ніжність;
• не є алергеном.

Головним недоліком є вартість, яка перевищує два попередні варіанти.

Вовняні

Вироби можуть наповнюватись шерстю лами, верблюда або вівці. Ковдри по праву входять до п'ятірки найтепліших моделей. Більше того, чудова вентиляція забезпечує комфортний сон навіть у міжсезоння.

Переваги:
• відмінно пропускають повітря;
• добре поглинають вологу;
• теплі та мають гарний терапевтичний ефект.

Ковдра наповнена верблюжою шерстю оздоровлююче впливає на опорно-руховий апарат та серцево-судинну систему.

Бамбукові

Натуральні бамбукові волокна роблять ковдру теплою та дуже легкою. Такі моделі з'явилися на ринку нещодавно, але вже встигли завоювати прихильність споживачів.

Переваги:
• утримують тепло та відводять вологу;
• не викликають алергічних реакцій;
• стійкі до бактерій та пилових кліщів.

Головна проблема – складно знайти у продажу натуральні бамбукові моделі.

 

На що звернути увагу при виборі

Визначившись із класом теплозбереження та наповнювачем, потрібно приділити увагу й іншим характеристикам виробу. Щоб отримати теплу та комфортну ковдру, потрібно врахувати наступні параметри:

1. Розмір. Для максимального збереження тепла краще вибирати двоспальну модель навіть для одного користувача.
2. Щільність. Зимові вироби повинні мати щонайменше 300 г/м2.
3. Пошиття. Найтеплішим вважається ручний шов – каростеп. При цьому є і гідні аналоги: стьобані та касетні.
4. Мікроклімат. Тепла ковдра буде актуальною, якщо температура в спальні опускається до +10°C або нижче. У приміщенні, де спекотно (+20°C і більше) надмірне утеплення може принести дискомфорт.
5. Матеріал чохла. Головне правило – тільки натуральні тканини: трикотаж, жаккард, або бавовна. Сатин та шовк буде актуальним для літа.

Ці рекомендації дозволяють кожному підібрати теплу та комфортну ковдру, яка забезпечить якісний відпочинок у холодну пору року.

ТЕГИ: кроватьдомТепло
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...