UA
 

Харків зустрічав "Оберіг української столиці"

19 марта 2011, 23:28
0
76
Харків зустрічав  Оберіг української столиці

Семиметровий вишиваний рушник, який стане "Оберегом української столиці", закінчує свою подорож Україною. Друга столиця України, Харків, став останнім містом, яке долучилося до створення цього шедевру.

Майже за рік часу вишиваний оберіг побував у семи регіонах України, зокрема, його вишивали у Києві, Батурині, Житомирі, Ізмаїлі, Пирятині, Перечині та Харкові. За задумом організаторів, рушник покликаний зосередити в собі енергію та тепло душі українців з різних куточків країни. Саме тому до його створення долучилася сотня кращих народних майстринь, крім того, під час презентацій більше тисячі охочих змогли залишити свій стібок на цьому полотні.  

Як повідомила Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту Алла Шлапак, яка робила перші стібки на рушнику, його візерунок розробляли історики, етнографи та експерти з українознавства. Він відображає різні епохи розвитку української культури, починаючи з трипільських орнаментів, а також передає колорит традиційної української вишивки різних регіонів. У центрі рушника вишитий золотий Тризуб та Архангел Михаїл – покровитель Києва. 

Давнє українське повір’я вчить, що вишиваючи рушник, можна "переписати" і свою долю. "Можливо, за кілька тижнів і в долі Києва та всієї України настануть нові часи. Ця акція повинна покласти край полеміці політиків щодо необхідності об’єднання України. Бо рушник, який увібрав у себе спільну творчість, копітку працю, любов та тепло українців – красномовно доводить, що об’єднувати немає чого – ми вже один народ, одна нація!", - зазначила Алла Шлапак.

Також вона додала, що після освячення, Оберіг української столиці буде презентовано жителям та гостям Києва.

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...