Інга Токар
Украина, Кривий Ріг
23 февраля 2016, 14:25

На сцені Криворізького театру імені Шевченка – «Король Лір»

В останній день січня криворіжці отримали воістину дорогоцінний подарунок: міський академічний театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка представив на суд глядачів виставу за однойменною п’єсою Вільяма Шекспіра «Король Лір», режисер-постановник Михайло Мельников.
30 ноября 2015, 13:28

А вам не здається, що це про нас?

Минулого тижня Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» представив на суд глядачів свою версію всесвітньовідомої трагікомедії ірландського драматурга, лауреата Нобелівської премії по літературі Семюеля Беккета «Чекаючи на Годо».
20 января 2015, 19:21

Я ще маю, що сказати!

Відвідуючи театр, насолоджуючись виставою, мало хто замислюється над тим, яких зусиль докладають артисти, щоб створити реалістичний, життєво-правдоподібний образ, тим більше, якщо йдеться про акторів другого плану, або, як їх ще називають у театральному середовищі, характерних акторів. Поговорити про це погодився Володимир БЕЗДОМНІКОВ, актор Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
26 декабря 2014, 20:21

Жила-була принцеса...

Репертуар Криворізького академічного театру драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка поповнився ще однією казкою «Жила-була принцеса…», режисер-постановник Андрій ІВАСІХ. Візуальні ефекти, яскраві декорації, освітлення, екран, що проектує – Кривий Ріг такого ще не бачив!
27 декабря 2014, 12:57

Казка для дорослих та дітей

Такої кількості глядачів в Криворізькому академічному театрі музично-пластичних мистецтв «Академія руху» 19 грудня на прем’єрному показі фантастичної історії для дітей та дорослих «Маленький принц» за
29 ноября 2014, 13:37

"Академія руху" відзначила подвійний ювілей

Побачити на власні очі, як велетенські жорна життя перемелюють людські долі, руйнуються мрії, душа залишає тіло, та, водночас, відчути, що все буде добре, мали змогу всі, хто 21 листопада завітав до
25 ноября 2014, 15:56

Чи потрібні літературні переклади з російської…

Питання необхідності перекладу сучасної української літератури на іноземні мови та навпаки, іноземної літератури на українську, сумніву не викликає ні в кого. У Вікіпедії читаємо : «Переклад є однією з важливих форм міжкультурних взаємин». Саме про переклади, іх доцільність та необхідність у світі сучасної літератури йшла мова 30 жовтня у бібліотеці Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет» . Зі студентами та викладачами спілкувалася журналістка, авторка, ведуча телевізійної програми «Книжкова полиця» і організаторка поетичного фестивалю «Руді тексти» Ольга ХВОСТОВА.
23 ноября 2014, 12:52

Забути Герострата?

Надзвичайний успіх мала вистава «Забути Герострата!» за однойменною п’єсою Григорія ГОРІНА у постановці заслуженого артиста України Василя КОРОЛЕНКА, прем’єра якої відбулася 16 листопада у Криворізькому академічному театрі драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка.
20 ноября 2014, 20:52

Мені сили надає земля, де я народився...

Днями громадяни міста Кривий Ріг вшановували пам’ять непересічної людини, видатного державного діяча України, який єдиний серед українців був удостоєний права стати Президентом 52 Генеральної Асамблеї ООН, криворіжця Геннадія Йосиповича УДОВЕНКА. 1 листопада на стіні будинку № 11 по вулиці Першотравневій, де з 1944 по 1954 роки жив Геннадій Йосипович, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на його честь.
16 октября 2014, 13:19

Криворізький художник часів соцреалізму - в колекціях усього світу

Соціалістичний реалізм був єдиним офіційно дозволеним в СРСР «творчим методом» літератури та мистецтва. Чому дискусії навколо нього не тільки не вщухають, а навпаки – набирають нових обертів? Чи може мистецтво, створене під ідеологічним тиском, бути цікавим? Чим може зацікавити художник часів соцреалізму настільки, що його твори прикрашають колекції музеїв, галерей, та приватних осіб усього світу? Відповідь на ці запитання я намагалася отримати, переглядаючи виставку Петра Федоровича СИТНИКА, присвячену 75-річчю з дня його народження, яка днями проходила у Криворізькій міській виставковій залі.