UA
 

Як висипатися і виглядати неперевершеноРеклама

Корреспондент.biz,  30 апреля 2020, 08:00
0
3904
Як висипатися і виглядати неперевершено

Скільки ви спите? Якщо біля 8-ми годин щодоби, вам немає про що хвилюватися. А ось тривалість сну менше 8 годин може негативно позначитися на здоров'ї.

По статистиці 30-35% населення Землі страждають від безсоння1,2 . Ритм життя значно прискорився, ми хочемо скрізьвстигнути, нервуємо, реагуємо на численні подразники і, як наслідок, страждаємо від безсоння. Особливо це стосується людей з підвищеною збудливістю нервової системи, будь-яке хвилювання порушує глибину та тривалість їх сну.

 

Чи так вже й важливо висипатися?

По-перше, недосип призводить до порушення нормальної роботи імунної системи і організму в цілому стає важче протистояти вірусам. По-друге, знижується працездатність, уважність, пам'ять, натомість виникає тривожність, дратівливість3. По-третє, брак сну миттєво позначається на зовнішності.

І якщо мішки під очима та стомлене обличчя ще можна якось косметично підкорегувати, то боротися зі збільшенням ваги складніше. Так, в зайвих кіло винна теж відсутність необхідних 8-ми годин сну. Саме стільки часу необхідно для вироблення достатньої кількості кортизолу. Цей гормон відповідає за регуляцію енергетичних запасів організму, в тому числі за накопичення і спалювання жирів. Тобто, хімічна речовина, яка змушує вас відчувати себе ситими, зменшується, тоді як кількість гормону голоду – збільшується4,5.

 

Здоровий сон — здоровий вигляд. І якщо час пробудження ми посунути не можемо, то впливати на час засинання цілком в наших силах. І саме в цьому ключовий підхід до терапії та профілактики правильного сну.

 

5 дієвих порад, як не мучитися безсонням

 

1. Ритуал засинання

Якщо вам важко відпустити денні проблеми, привчіть себе раз за разом проходити через повільний ланцюжок заспокійливих справ. Вже за 1,5-2години до сну прийміть теплу ванну, вимкніть телевізор та попрощайтеся до завтра із соцмережами. Натомість почитайте, але не довго, дотримуйтеся суворо одного і того ж часу засинання.

2. Сповільніть внутрішні процеси організму

Головне завдання, яке стоїть перед вами — дозволити мозку переключитися з денних стресів на відпочинок і ніякі інші потреби тіла не повинні цьому заважати. Сам організм до вечора знижує швидкість обмінних процесів. Але людина може їх розігнати — переїсти чи випити занадто багато рідини — і мучитися наслідками, крадучи в себе такі цінні години сну.  Треба засинати без відчуття голоду чи переїдання, спраги чи сп’яніння. Поїжте за 2 години до сну.

 

3. Виключіть прийом психоактивних речовин

До таких речовин відносяться й такі “буденні” кофеїн, нікотин, алкоголь, які розбурхують організм. Якщо з приводу алкоголю — а саме червоного вина, яке деяким допомагає заснути — ще можна дискутувати, то кава та цигарки науково доведені викрадачі сну. 

4. Зробіть кімнату “царством сну”

Ніяких ноутбуків із незавершеними справами в ліжку, це місце має бути тільки для сну. Зробіть освітлення менш яскравим, провітріть кімнату і зменшіть опалення. Якщо в кімнаті дуже жарко, ви навряд чи будете добре спати. Втім, занадто холодно - теж погано. Найбільш комфортною для сну вважається температура від 18 до 21 градусів.

5. Швидка допомога

Начебто все робите правильно, але сон не приходить? Не мучте себе, прийміть препарат для швидкого засинання. До таких засобів належить Донорміл. Відпускається Донорміл без рецепта і — що найбільш важливо — його слід приймати за 15 хвилин до сну6.

 

Донорміл має швидку і спрямовану дію. Вживати його можна в тих випадках, коли є проблема із засинанням. Донорміл випускається у вигляді звичайних таблеток в оболонці, а також розчинних. Кожна таблетка має розподіл, щоб можна було підібрати індивідуальне дозування.

Тривалість курсу лікування Донормілом становить від 2 до 5 днів. У випадку, якщо безсоння зберігається довше 5 днів, зверніться до лікаря за порадою щодо подальшого застосування препарату. 

Після прийому Донормілу тривалість сну не повинна бути менше 7 годин.

А саме стільки часу треба, щоб виспатися і повністю відпочити для нового дня. І цього вигляду, коли ви сяєте спокоєм та енергією, неможливо домогтися жодними косметичними засобами, його дарує тільки здоровий сон.

 

Донорміл - це той засіб, що дозволить гарно виспатися, відпочити для нового дня і мати вигляд, сповнений спокоєм та енергією. Такий блискучий вигляд не забезпечать жодні косметичні засоби, його дарує тільки здоровий сон.

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням  слід обов’язково ознайомитися з інструкцією для медичного застосування та проконсультуватися з лікарем. Є протипоказання та побічні ефекти. Зберігати у недоступному для дітей місці. Донорміл, таблетки шипучі по 15мг. Р.П. № UA 7213/01/01. Виробник UPSA SAS, Франція. DMUA.DON.20.04.01

1. ВЛИЯНИЕ СНА НА ОРГАНИЗМ ЧЕЛОВЕКА, Карпова Т.В. Медицинские науки, стр.118-119
2. Инсомния, К.Н.Стрыгин, к.м.н., М.Г.Полуектов, к.м.н. Медицинский совет, Неврология 2017, стр. 52
3. Физиологичекие аспекты сна, Наталия Чечик, Наука и инновации №12, декабрь 2017
4. ВЛИЯНИЕ СНА НА ОРГАНИЗМ ЧЕЛОВЕКА, Карпова Т.В. Медицинские науки, стр.119
5. Инсомния, К.Н.Стрыгин, к.м.н., М.Г.Полуектов, к.м.н. Медицинский совет, Неврология 2017, стр. 53
6. Інструкція для медичного застосування ЛЗ Донорміл

 

 
 
ТЕГИ: здоровьесонлекарства
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...