UA
 

Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff провели прийом на честь українського кіно на Московському міжнародному кінофестивалі

23 июня 2008, 16:16
0
9
Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff провели прийом на честь українського кіно на Московському міжнародному кінофестивалі

В суботу 21 червня у Москві у Культурному центрі України на Арбаті відбувся урочистий прийом, який провели Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff на честь українського кіно і стрічки Романа Балаяна «Райські птахи», що цього року бере участь в основній конкурсній програмі ювілейного 30-го Московського міжнародного кінофестивалю. Картина була представлена кінокомпанією SOTA Cinema Group.

Участь українських фільмів в конкурсі Московського МКФ стає доброю традицією, а цього року фільм "Райські птахи" Романа Балаяна має усі шанси привезти в Київ "Святого Георгія" - головний приз фестивалю. На показ фільму, який відбувся 21 червня в найбільшому залі мультиплексу "Октябрьський" квитки були розкуплені за кілька днів. Подивитися на нову роботу відомого режисера прийшло багато російських кінозірок, добре знаних в Україні, серед яких були помічені актори брати Чадови, Сергій Гармаш та президент Московського міжнародного кінофестивалю Нікіта Міхалков з дружиною.

 

Після показу "Райських птахів" центр фестивальної уваги перемістився до Культурного центру України на Арбаті, де проходив урочистий прийом, організований Українською кінофундацією та компанією Nemiroff. До почесних гостей, які прийшли прямо з перегляду картини приєдналися  актори Лариса Удовиченко, Сергій Гармаш, Наталія Фатєєва, Юрій Ніколаєв, Вікторія Толстоганова, відомий режисер Андрій Смирнов та інші.

 

Найбільшу зацікавленість журналістів викликала знімальна група фільму "Райські птахи" на чолі з режисером Романом Балаяном та продюсером Олегом Коханом. Гості прийому із задоволенням фотографувалися з акторами, які зіграли головні ролі у фільмі: Оксаною Акіньшиною, Андрієм Кузічевим, та Єгором Пазенко.

 

Вечір відкрив директор Української кінофундації Андрій Халпахчі: "Для нас цей прийом є водночас продовженням традиції представлення вітчизняного кіно за кордоном, яку започаткували Українська кінофундація та компанія Nemiroff, але і чимось новим. Вперше ми проводимо прийом на честь фільму, який був відібраний для участі в основному конкурсі міжнародного кінофестивалю. Ми дуже раді, що ця подія відбувається на ювілейному Московському кінофестивалі і матимемо за честь надалі проводити такі прийоми-презентації та привертати ще більше уваги до українських фільмів, які беруть участь в конкурсах найбільших кінофорумів світу".

 

Атмосфера вечірки в українському стилі була розкутою та гостиною. Гості віддали належне розмаїттю та смаку національних страв, які приготували кухарі ресторану "Тарас Бульба"  та вишуканим коктейлям від Nemiroff. Користуючись доброю погодою, наприкінці вечора Роман Балаян разом з частиною гостей вийшов на вулицю подихати повітрям, і спровокував на Арбаті справжню чергу із бажаючих сфотографуватися та отримати автограф.

 

Прийом на Московському МКФ став черговим заходом у довгостроковій програмі з представлення українського кіно на найбільших кінофорумах світу, яку спільно реалізують  Українська кінофундація та міжнародний бренд Nemiroff Цього року прийоми-презентації українського кіно, організовані ними вже відбулися на Берлинале (де Українська кінофундація представляла вітчизняне кіно на Європейському кіноринку) та Каннському кінофестивалі  (де цього року вперше було відкрито Український павільйон у Віллаж Інтернасьйональ).

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...