UA
 
Виктор Мороз
15 августа 2013, 11:10
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Проти Влади, котов працюэ лише на Сiм'ю, повиннI пiднятися всI. А далI життя покаже.
15 августа 2013, 00:27
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Так, владу треба мiняти i якомога частiше. Але не треба повертатися назад I повторювати власнI помилки.
15 августа 2013, 00:22
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Степане! Менi подобаэться Ваша категоричнiсть. Але не забувайте, що СРСР розвалила саме Украiна. I в Мутний союз Украiна на вiдмiну вiд БiлорусI й Казахстану не вступила. Так, Украiна поки швидше об'экт мiжнародноI полiтики, але iнколи й пасивне мовчання красномовне.
15 августа 2013, 11:05
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Невже, друже, Ви не помiтили очевидноi iронii вв моiх словах? А щодо згубностI уступу Украiни в Митний союз, то я вже чимало написав. Здаэться, цiЛий цикл присвячений, що принiс цей Союз БiлорусiiКазахстану. На конкретних прикладах. Можете поцiкавитися на моiй папцI в КорнетI.
15 августа 2013, 13:13
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Зробiть менI честь. Iнiколи бiльше мене не читайте. Це на Вас дуже погано дiэ.
15 августа 2013, 14:06
moroz4 добавил комментарий к статье
В Конго жестоко убиты 9 миротворцев ООН
Redrik Shuxart Ваш песимісточно-панічний настрій зрозумілий, але Ваш погляд на стан України дещо спрощений. З одного боку Ви незадоволені олігархами, котрі мають по три паспорти в кишені й володіють усією країною. З олігархами дуже просто буде домовитися. Потрібна лише політична воля. Легітимація великої приватизації, за прикладом уряду Тоні Блера, котра поставить все на свої місця і примусить доплатити олігархів грубі гроші в казну, нівелює стан олігархату і з мільярдерів зробить нормальних мільйонерів. І хай собі й далі працюють. Якщо захочуть. І друге: люстрація всієї правлячої еліти на предмет відповідності власності заробіткам на державній службі. Всіх, починаючи від президентів і прем`єр-міністрів до міністрів, прокурорів, суддів іт.д. провести через сувору процедуру звітності. Все незаконно захоплене - повернути в державну казну, або продати з аукціонів. І вже буде легше далі рухатися. А якщо до цього запровадити європейське законодавство - зовсім буде непогано. І не треба панікувати. Свідомити знають, що робити. Не треба тільки їм заважати. У всіх цивілізованих країнах при владі - свідомити. І від того толк у країні. А несвідомити мають або стати свідомими хто вони, в якій країні живуть, якого роду-племені, якого коріння, якої культури, або шукати собі місця десь в інших краях. Може в Антарктиді. Бо по всій Землі живуть свідомі свого роду й племені люди. Бувайте здорові!
28 июля 2013, 22:34
moroz4 добавил комментарий к статье
В Ираке убит корреспондент американского канала.
Тут мова не про культурність, пане В`ячеславе. Іон Баєв - це клініка і паталогія. Для нього кожен, хто говорить українською - мезмозглий селюк. На таке, справді нічого відповісти. Врешті, це видно з рівня його аргументації. І особливо з поетичної творчості. Людині треба лікуватися. І бажано якнайшвидше.
28 июля 2013, 18:44
moroz4 добавил комментарий к статье
В Ираке убит корреспондент американского канала.
Забув додати. По-справжньому потішила пафосна фраза В`ячеслава: "За свои прогнозы, как нынешние, так и предыдущие, я готов нести профессиональную ответственность на протяжении 20 лет со дня опубликования"... Ну, просто шедевр. А яку відповідальність Ви несете пане Піховшек за телевізійну справді кілерську контрпропаганду при Леоніду Даниловичу? Чи це не Ви сприяли його повторному переобранню, коли й була остаточно пограбована й розтерзана країна? Чи не Ви були його основним рупором і глашатаєм при моральному розтлінні нації? Чи це не Ви сприяли обранню Віктора Федоровича на пост президента України, добре знаючи, що ця людина, котра в силу цілком випадкових обставин потрапила в владний істеблішмент, не має не те що вищої, а й середньої освіти? І не тоді, ні зараз, коли Янукович підтвердив статус не готового до державного керма, запровадивши напівфеодальні порядки й підвівши Україну до прірви, Ви не порушуєте питання щодо його відповідності займаній посаді. А в Кличка на відстані тисячі кілометрів бачите те, чого волієте не помічати з відстані кількох метрів. І останнє. Якщо Ви хочете говорити по-суті, тоді давайте спиратися не на слова, а поговоримо мовою цифр у порівнянні. Ви зневажаєте Ющенка і Тимошенко? Гаразд, я Вам доведу, що управління попередньої влади мовою цифр значно ефективніше від управління Януковича-Азарова. Хоч це, зрозуміло, і не зразок державного управління. І я переніс їхнє падіння як особисту трагедію. Отже, пане В`ячеславе, яка динаміка ВВП чинної влади за останні роки? Чому за останнє півріччя нинішнього року ВВП - мінус 1,5%? Які реформи були зреалізовані і які їхні наслідки крім збільшення пенсійного віку і пограбування чорнобильців? Яка динаміка золотовалютних резервів? Яка динаміка збільшення зовнішніх позик? Яка динаміка інвестицій? Чому закордонні солідні рейтингові агенства включили нині Україну в десятку країн, що перебувають у зоні дефолту? Чому нині весь світ намагається спілкуватися з українським президентом не за столом переговорів, а мовою ультимативів? Врешті, давайте все ро
28 июля 2013, 16:54
moroz4 добавил комментарий к статье
В Ираке убит корреспондент американского канала.
Пане В`ячеславе! Я не Вам присвятив блог. А Вашому методі "політичної аналітики", який я вважаю махровою радянського зразка контрпропагандою. Якщо чесно, то мені справді сумно, що Ви не зробили жодних висновків після своїх телевізійних вправ, котрі мали очевидно негативні наслідки. Але якщо Ви вважаєте, що я десь особисто Вас образив і перейшов межу - приношу вибачення. Але продовжувати дискусію з приводу виссаних із пальця аргументів, хто готовий до державної служби - не хочу. Оскільки до державної служби, котра нині відбувається в Україні, всі готові. І це підтверджує практика. У нас кухарки чи вчорашні завгари приходять до влади і успішно, як відомо, керують країною впевнено ведучи її в прірву. Але хто готовий до нової якості управління країною - я не дуже бачу. І претенденти чомусь про це мовчать, як і про те, як, якими методами і в який спосіб вони модернізують наш край. Я про це багато і часто пишу. Але наш політикум живе за власними законами. Тому його треба було б декорінно змінити. На жаль, соціальні ліфти у нас теж не працюють. Залишається важкий еволюційний шлях. Я вже писав, що в мене невеликі надії на Кличка. З багатьох причин. Але я певен, що це краще, що ми нині маємо. І його вбивати - просто гріх. Як на мене.
19 июня 2013, 15:54
moroz4 добавил комментарий к статье
Свадебная "утка" от Энрике Иглесиаса и Анны Курниковой
Ігорю Рудичу Дуже сумно, що Ви весь свій запал, пане Рудич, спрямовуєте на боротьбу з чесними, порядними і принциповими політиками краю. Таких політиків надто мало і їх годилося б берегти розумним людям, котрі турбуються не про відпрацювання срібняків, а про успіх країни. Мені теж не подобається, що Гриценко зосередив усю свою діяльність на критиці як влади, так і колег по опозиції. Судячи з його інтелектуального потенціалу, він міг би досягти значно більшого якби запропонував свій оригінальний варіант розвитку країни. До речі, вміння "класно критикувати інших" передбачає надзвичайно серйозний людський інтелектуальний і моральний потенціал. І це не має нічого спільного з "критиканством и склочничеством". І Ви даремно повертаєтеся до подій 2005 року, коли Ющенко своїм дурнуватим рішенням про відставку Тимошенко й Порошенка практично звів нанівець весь моральний здобуток Помаранчевої революції й розвалив справу, попутньо угробивши й власні перспективи. Очевидно, Ви не дуже добре обізнані з цією ситуацією, або ж навмисно спрощуєте її, звинувачуючи в неіснуючих гріхах тих людей, котрі розуміли трагізм ситуації і прагнули будь-якими прийнятними засобами врятувати справу. Крім того, а скажіть мені, будь ласка, в якій саме принциповій ситуації критики внутрішнього стану й порядків, запроваджених в опозиції, Гриценко був неправий? Може, в тому, що закликав Яценюка не підтримувати новий закон про вибори, який загальмував розвиток опозиційного руху і дав можливість подальшому процвітанню олігархату? Чи в інших питаннях? Як на мене, то він був абсолютно правий, коли закликав усю опозицію скласти мандати, коли стало зрозуміло, що минулі парламентські вибори повністю сфальсифіковані. А Ваші брудні натяки про якісь оборудки Гриценка звучать дуже нечесно і непорядно, оскільки не мають під собою фактажу. Не гарно так кидатися звинуваченнями. Це Вас, шановний, не прикрашає. Даруйте.
30 апреля 2013, 15:10
moroz4 добавил комментарий к статье
В Вене катер столкнулся с баржей - шестеро погибших.
Як не сумно це визнати, але слід погодитися з автором: ТВІ ніколи не був каналом "чесних новин", ніколи особливою збалансованістю не відрізнявся. Це справді був рупор опозиційних сил. В силу обставин це влаштовувало, мабуть, усіх. І найперше - пана Княжицького, який ніколи не мав певних переконань і власних цінностей, а використовував ситуацію для досягнення своїх особистих цілей. Він добре служив Кучмі, коли той остаточно розграбував країну з власною "сім`єю" і перетворив Україну в олігархат, а тепер він відчув, що на полі опозиції можна в принципі розраховувати в майбутньому на щось дуже суттєве. Адже надто одіозний нині режим. А, отже, приречений. На каналі працювало чимало чудових журналістів, яких я особисто ціную і поважаю. Але я і багато моїх знайомих канал все ж не дивилися. Через тенденційність? Очевидно. Через незбалансованість? Так. Через певну емоційну самодіяльність, за якою не стояв рівень зваженості й відповідальності? Може. Але я не певен, що можна взагалі пропагувати моральні, ідеологіцні, естетичні цінності, заробляючи гроші на дешевій порнусі після опівночі. Хто це придумав? Як це можна розумно й по-людськи пояснити?! І все ж своїм рішучим і мужнім вчинком колектив приємно здивував. Там справді зібралися хороші люди. Просто керували ними авантюристи і від журналістики, і від політики. Але я особисто певен, що в них все, врешті, складеться добре й вони більше не піддадуться на дрібні виклики дрібних провокаторів. Чого не побажаєш тим горе-журналістам-політикам. Складається враження, що до берега нашої "Батьківщини" що не припливе, то все... Тенденція однак.
28 августа 2012, 19:49
moroz4 добавил комментарий к статье
Южная Корея: КНДР 10 лет создает ядерную бомбу
ИОНУ БАЕВУ и многим другим Не перестаю удивляться: до какой степени надо быть моральным уродом, чтобы залезть в чужой дом и с большим наслаждением не переставать там гадить. Совкизм, предполагающий нетерпимость, категоричность и определенную элитарность русскоязычных, живет и процветает даже в молодом поколении. Кстати, приличные люди, рассуждая на очень деликатную тему межнациональных отношений, не прячутся за никами. Но, судя по всему, ИОНЫ БАЕВЫ никакие аргументы не слышат, а продолжают мыслить в русле ярых коммунистов: украинец - значит националист. Исходя из всего этого, еще раз убеждаюсь в правдивости изречения одного толкового философа: МОВА - це діалект, підпертий танками. В своем доме хозяин должен поступать именно таким образом. Другие аргументы на искалеченный совкизмом разум, похоже, не действуют. А Виталий Портников написал один из лучших своих материалов. Собственно, это даже не материал, а крик живой души, которая остро чувствует боль ближнего. И 32 тысячи просмотров говорят об успехе его текста. Как коллега я его с этим поздравляю! Как украинец - говорю спасибо за поддержку. Лично я поддержку от этого честного, порядочного и высокопрофессионального человека чувствовал всегда. И снимаю перед ним шляпу.
9 мая 2013, 22:00
moroz4 добавил комментарий к статье
В Хасавюрте взорвался автомобиль, преследуемый милицией.
Злая правда По-перше, тема матеріалу - не звільнення Ю.Тимошенко. По-друге. Автор не претендував на юридичне тлумачення рішення й практики роботи ЄСПЛ. Це добре зробив відомий юрист Євген Захаров сьогодні на УП. Раджу читати перед тим як показати читачам рівень своєї компетентності в коментарі на мій пост. Але попри Ваш примітивно-образливий і зарозумілий тон, схований за вельми оригінальним ніком, все ж поясню ще раз суть матеріалу. На мою думку ЄСПЛ такими вироками, де в юридичні дефініції втручається політична доцільність і політкоректність, втрачає однозначність і зрозумілість для соціума рішень цього вельми авторитетного суду. І це є погано. В таких речах не може бути багатозначності, що передбачає різнотлумачення. Крім того, мова йде не про букву, а про суть вироку. І якщо стверджується, що незаконно арештовано головного конкурента президента, одного з політичних лідерів країни, то кому не зрозуміло, що це політичне переслідування?! Крім того, юристи з багатьох країн світу однозначно наголошували на суті висунутих на той час звинувачень: за прийняття політичних рішень державних чиновників найвищого рангу до тюрми не садять. Оцінку їм дає виборець на чергових виборах. Може, на Вас свята погано вплинули, але подумайте, будь ласка, над цими вельми простими речами, почетайте реакцію світового співтовариства. Чи там усі дурні?
16 сентября 2013, 14:03
moroz4 добавил комментарий к статье
Ъ: Ющенко берет торговый барьер
Олексію Мочанову Згода, система в Динамо, мабуть, справді не зразок сучасного футбольного господарства. Коли рішення про управлінський апарат приймає одна людина, невідомо чим керуючись і з невідомими аргументами - чекай провалу. Це - аксіома. Але хто заважав Блохіну за 2 сезони поставити гру не з пацанами, а вже з високопрофесійними футболістами? Схоже, він нікому не може знайти місця на полі, навіть не може пояснити й вимагати елементарного, що при атаці пас віддається не в ноги, а на хід, на розвиток атаки. В грі динамівців не видно малюнку, постійний хаос від якого вони самі втомлюються , врешті, зупиняються від безсилля, як це було з вчора з Металістом. І це при тому, що професійний склад динамівців на голову вище всіх інших команд. Сумна картина. Або Олегу Володимировичу пора кидати свою нічим, врешті, не підкріплену манеру зверхності й зарозумілості й серйозно познайомитися з природою сучасного футболу, або йти на заслужений колись своєю великою грою відпочинок. І це буде чесно по відношенню до рідного клубу.
13 августа 2013, 16:06
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
Alex Sarmat Комусь же треба Вас учити, оскільки все що ви робите в державному будівництві - тупий примітив. Журналісти не повинні вчити нікого, це правда. І я не збираюся когось вчити. Я просто розповідаю історію, яку Ви особисто просто не знаєте, бо нічого не читаєте, нікуди не їздите і нічого не бачите, крім особистої вигоди.. І якщо хтось намагається розповісти, що можна й країну підняти з колін і цьому вже є класні приклади, які цілком можливі для використання й у нашій країні, де в результаті всім буде добре, отоді Ви починаєте вереск. Але за логікою розвитку ситуації незабаром прийде (і вже приходить!) той час, коли відбудеться ревізія того дурного бандитського капіталізму. Так було скрізь. І в Сінгапурі, і в Південній Кореї, і в Аргентині, і в Чілі, і в Бразилії, І в Тунісі, і в Єгипті, і в Лівіїї. І Ви, очевидно, цього боїтеся. І правильно робите.
13 августа 2013, 16:12
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
Степан Руданський "В более конкретной форме" Вам і вам подібним незабаром буде пояснювати вулиця. Оскільки Ви не просто не розумієте потрібних речей, Ви не хочете їх розуміти. Очевидно, повторюся, Ви в цьому стані речей, котрі є в нашій країні, особисто зацікавлені. І все. В цьому вся логіка.
12 августа 2013, 21:51
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
Товаришу! Сінгапур робився із нуля, як держава. А все інше нічого не робилося з нуля. Випускник Кембріджа (Л Кван Ю) дуже довго й ретельно вивчав досвід Заходу. Все, що він робив - в тій чи іншій мірі вже було використано світовим досвідом. Так, він все адаптував до власних умов, але жодного велосипеду. Тому, може, в нього так все здорово й швидко вийшло. А в тих досить лінивих розумом і дією людей, котрі впевнені, що все треба робити по новому, а як - ніхто звичайно не знає - ніколи нічого не виходило. Максимум на що вони були здатні - створити власний дерев`яний велосипед на квадратних колесах. І він, звичайно ж, не їхав. Подумайте, а краще почитайте розумного чоловіка.
13 августа 2013, 19:21
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
Пане Маруніч! Ви оригінальний чоловік. Весь світ захоплюється Сінгапуром і ставить його в приклад іншим країнам, а Ви вперто продовжуєте бачити там лише фашизм. Очевидно, Ви там побували й добре знайомі з тамтешніми порядками? Я Вам по секрету скажу, що якби там було щось серйозно схоже на Вашу сумну картину, уже б міжнародні громадські організації підняли б такий лемент, що найперше Лі Кван Ю мало б місця було скрізь. А провідні політики того часу, маючи вичерпну інформацію про світ, ніколи б з таким пієтетом не відгукувалися про нього й про Сінгапур. Скажу чесно: я там не був і внутрішню ситуацію політичну не вивчав. Знаю, що міжнародні організації досі країну називають напіввільною в сенсі політичної діяльності. Тобто, це щось схоже на Україну. Але нас відрізняє лише те, що за рівнем оплати праці ця країна входить у першу десятку в світі. А за рівнем свободи ведення бізнесу десь 2-3 в світі. Оце Вам і фашизм. Оце Вам і Свобода.
14 августа 2013, 13:48
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
Я вже писав про досвід багатьох країн. Зокрема про досвід Рузвельта при виведенні країни з Великої депресії, про досвід Тоні Блера щодо досвіду легітимації приватизації інфраструктурних галузей, післявоєнний досвід генераля Де Голя об`єднання й відродження Франції. Ці статті були й в журналі "Корреспондент" і на сайті. Це я так між іншим. Вам це не треба, бо у Вас інші завдання. Це для тих, хто можливо читає цю ніби як дискусію. Хоч я з такими людьми в дискусію вступати не збирався. Бо факт цього просто принижує. Це все аргументи для можливих читачів. І все.
13 августа 2013, 14:51
moroz4 добавил комментарий к статье
Во Владивостоке в аварии погиб сотрудник ДПС.
До Viktor Marynich Шановний, Ви не перегрілися на літньому сонечку? У Вас працює логгіка? Я ще минулого разу Вам писав, про яку фашистську стистему йдеться в Сингапурі, коли досвідом цієї маленької країни захоплювалися такі люди як Маргарет Тетчер, Жак Ширак, Тоні Блер, Джорж Буш, Кофі Анан, Гельмут Шмідт і т.д.?! Але тут в Україні, мабуть, справді розумніші люди й володіють значно більшим обсягом інформації ніж щойно перераховані. Ще один аргумент, який я вже наводив: якби там була фашистська система хіба б туди з`їзджалися з усього світу найрозумніші молоді люди для роботи над новими технологіями? Нині в Сінгапурі 43% від усього населення - експати, котрі приїхали з Британії, США, країн Західної Європи. Просто Ваша проблема в тому, що або занадто заскоруб розум, щоб сприймати щось нове, або Ви й Ваші однодумці зацікавлені в тому, щоб в Україні нічого не мінялося. І тоді можна й далі продовжувати ловити рибку в каламутній воді. Нічим іншим Ваше ретроградство не поясниш.