Кулібаба Анастасія
16 декабря 2014, 14:44

Діяльність Центральної Ради

​У 1917 році в Росії відбулася подія, яка стала вирішальною для долі України. Це перемога Лютневої демократичної революції. Вона змогла повалити монархічний режим династії Романових, який накопичувався віками. Ця подія є одним із наслідків Першої світової війни, вона дала змогу пригнобленим на той час країнам встати з колін. Однією з таких поневолених держав була і наша Україна.
16 декабря 2014, 14:39

Дисидентський рух

​Коли у 60-х роках ХХ століття у країні була бездержавність, зростала русифікація, відбувалися постійні утиски національно-культурного життя українців, панувала партійно-державна бюрократія, звісно, що була маса людей, які були незадоволені таким становищем. Так, у знак протесту до всіх негараздів та негативних процесів, які відбувалися у той час в державі виник дисидентський рух.
21 октября 2014, 21:23

Холодний Яр. Минуле і сучасність.

"Ненависть Росії до української державності по тривалості сміло може зайняти перше місце в книзі рекордів Гіннеса", - зазначив Ярослав Федорчук, народний депутат України, член фракції БЮТ, під час зу
15 октября 2014, 12:14

Вплив української музики, театру, живопису на розвиток мистецтва Росії

Сьогодні прийнято вважати що саме російське мистецтво збагатило наше. Рідко можна почути протилежну думку, хоча вона цілком виправдана.