Скоцик Віталій
Украина,
20 сентября 2017, 16:39

Якої медичної реформи потребує Україна?

Медична реформа, у тому вигляді, як її пропонують, може знищити навіть те медичне забезпечення, яке є сьогодні. Розробникам слід перечитати статтю 49 Конституції України і нарешті схаменутися.
12 сентября 2017, 18:35

Реформаторські імпровізації: влада губить мету реформ, хаотично їх реалізуючи

Ключові реформи у виконанні влади стали чимсь на зразок музичної імпровізації – «слухачі», тобто народ, експерти і навіть міжнародні кредитори, вже не можуть передбачити, чим усе закінчиться і коли.
8 сентября 2017, 19:20

Форум у Криниці: представництво України слід нарощувати

Такі потужні інтелектуальні майданчики, як економічний форум у польському місті Криниці, мають стати для України місцем пошуку нових перспектив і просування своїх інтересів.
7 сентября 2017, 18:14

Про що промовчав Президент України

Сьогоднішнє послання Президента до Верховної Ради було добре підготовленим і драматично виконаним. Але справжньої відвертості, яка надає цінності будь-якому діалогу з суспільством – йому бракувало.
5 сентября 2017, 18:55

Як радянський рефлекс брехні ожив у наших урядовцях

Учорашній виступ прем’єр-міністра та першого віце-прем’єра України в ефірі одного з телеканалів – це якесь радянське дежавю.
5 сентября 2017, 12:07

Урок для України, або як дебатує цивілізоване суспільство?

Вибори до Бундестагу відбудуться уже 24 вересня. Від результатів залежатиме подальший курс німецького керівництва, зокрема, і в розв’язанні «української кризи»
4 сентября 2017, 09:22

Підтягнути «хвости» реформ: місія неможлива?

Перший повний робочий тиждень - завершилися найбільші канікули у школярів і нардепів. Але якщо перші дисципліновано ввійдуть у робочий ритм, то щодо других завжди є сумніви
31 августа 2017, 17:49

Свято наближається, або скільки коштує зібрати дитину до школи

У дітей очі горять від різноманіття товарів, а у батьків руки трусяться, коли вони оплачують покупки.
22 августа 2017, 15:10

Дотаційні ігрища, або під кого «зачищають» ринок

«Кури при владі» і «друзі президента» - спостерігаю, як мережа шоковано обговорює дотаційний скандал. А сам думаю, як діяти, якщо знову доведеться захищати землі від загребущих рук «реформаторів»
21 августа 2017, 12:24

«Підвішене» самоврядування як симптом держави-флюгера

Те, як влада призначає вибори до ОТГ та забезпечує громади умовами для розвитку – невипадково. Це типова складова політики, яка ввела всю державу в «підвішений» стан.