Епископ Виктор (Коцаба)
Украина, Киев
1 августа 2019, 13:01

Дух миру переможе духа злоби й ненависті!

Преподобний Серафим Саровський казав: «Стяжи дух мирний і навколо тебе спасуться тисячі».
28 июля 2019, 21:25

Князь Володимир: внутрішні зміни, як передумова досягнення єдності

Князь Володимир, будучи мудрим правителем, захотів об’єднати роздріблені слов’янські племена в одну могутню державу. В якості консолідуючого фактора, князь вирішив обрати релігію.
26 июля 2019, 14:31

Хресний хід - це, перш за все, молитва

Запрошуємо усіх долучитися до хресної ходи з молитвою про мир в Україні, та кожному особисто зробити свій невеличкий і в той же час вагомий внесок у наше спільне, Богом просвітлене, майбутнє.
21 июля 2019, 21:34

Яку політичну платформу підтримує Церква?

Наші громадянські обов’язки витікають із обов’язків християнських. Справжній християнин є завжди і добрим громадянином, тому що він не краде, не бере хабарів, не бреше, не вбиває, поважає старших.
7 июля 2019, 16:12

День народження Предтечі: що ми святкуємо?

У християнина крім смерті, про яку ми пам’ятаємо завжди, є ще одна річ, що допомагає краще зрозуміти своє покликання і якість прожитих років - це життя з Богом.
5 июля 2019, 20:11

Блаженніший митрополит Володимир - добрий пастир української землі.

Він щоденно жив молитвою за рідну Україну та її багатостраждальний народ. Саме таким Блаженніший митрополит Володимир - добрий пастир української землі, назавжди залишиться у нашій пам`яті...
28 июня 2019, 11:24

Конституцію потрібно не шанувати, а виконувати

Закони держави грунтуються на фундаменті базових основ людського співіснування і людського буття. Біблійні приписи про відношення до інших людей лягли в основу наших конституційних норм.
23 июня 2019, 16:14

Бути святим - значить бути з Богом

Часто святими є не тільки ті, хто зображений на іконах, чи про кого розповідає агіографічна література. Святими бувають і зовсім прості люди, про святість яких ніхто не знає.
16 июня 2019, 08:18

Як пізнати Бога?

Свята Церква закликає кожного православного християнина не тільки роздумувати над Її вченням, не тільки вивчати Її догмати, але й обов’язково долучатися до Її духовного досвіду.
9 июня 2019, 15:44

Християнство: релігія книги чи релігія Христа?

Взагалі, коли люди починають цікавитися вченням Церкви, їх надто часто лякає стереотип про надзвичайно велику кількість догматів, які потрібно знати для того, щоб стати частиною Тіла Христового.