UA
 

17 липня п. р. відбувся перший аукціон з продажу пам’ятних та ювілейних монет, проведений за ініціативою Національного банку України

23 июля 2008, 09:53
0
7
17 липня п. р. відбувся перший аукціон з продажу пам’ятних та ювілейних монет, проведений за ініціативою Національного банку України

Після скасування НБУ інституту дистрибуції на ринку нумізматичної і супутньої продукції фахівцями Нацбанку спільно зі спеціалістами банку «Хрещатик» було запроваджено новий прозорий механізм реалізації ювілейних і пам’ятних монет — відкритий аукціон, який має задовольнити потреби українських колекціонерів.

"Проведений аукціон засвідчив неабияку зацікавленість цінителів мистецтва карбування продукцією Банкнотно-монетного двору НБУ тапозитивне ставлення клієнтів до реалізації монет саме через аукціон, — підкреслив голова Правління банку Дмитро Гриджук. — Упевнений, що така форма надання цієї банківської послуги, яка добре зарекомендувала себе в європейських країнах, стане популярною і серед вітчизняних колекціонерів. Банк "Хрещатик" при цьому ще раз продемонстрував не тільки свою прихильність до відкритих і прозорих правил гри у будь-якому сегменті фінансового ринку, а й поважне ставлення до історичної спадщини і культури українського народу, яскравими прикладами чого є цікаві та оригінальні за дизайном монети вітчизняного Банкнотно-монетного двору".

На пілотному аукціоні колекціонерам було представлено ряд монет із золота, срібла та нейзильбера, серед яких "Ластівчине гніздо" (номіналом 50 грн, золото і 10 грн, срібло), "225 років м. Севастополь" (номіналом 10 грн, срібло), "Роман Шухевич" (номіналом 5 грн, срібло), "Благовіщення" (номіналом 10 грн, срібло і 5 грн, нейзильбер), "850 років м. Снятин" (номіналом 5 грн, нейзильбер), "Рак" (номіналом 2 грн, золото і 5 грн, срібло). Як зауважив заступник голови Правління банку — начальник управління фінансового моніторингу Володимир Городецький, аукціон розглядався НБУ як пілотний, тому до участі у ньому були запрошені не всі бажаючі. Проте банк "Хрещатик", який є наразі реальним нумізматичним центром в Україні, запевняє, що у майбутньому про проведення аукціону обов’язково інформуватиме широку громадськість через засоби масової інформації. Тож, поціновувачі прекрасних витворів українських скульпторів і художників завжди зможуть придбати на аукціоні і випущені раніше монети, і нові надбання Банкнотно-монетного двору України".

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...