ОЛЕНА МОШЕНЕЦЬ
7 марта 2020, 21:06

Правки, кодекси та якість

Ефективність будь-якого нормативно-правового акта закладається ще на стадії його створення. Від того, наскільки цей документ продуманий, актуальний, зрозумілий і простий у реалізації, залежить ступінь
5 марта 2020, 20:00

50 відтінків інвестпривабливості

9 листопада Президент підписав Указ про невідкладні заходи з проведення реформ, спрямованих на стимулювання економічного зростання та зміцнення держави. Однією з вимог документа є покращення позицій України в рейтингу Doing Business. Для наших президентів та урядів уже стало традицією "мірятись" позиціями в цьому індексі інвестиційної привабливості держав.
3 марта 2020, 20:57

Посередники в законі

В Україні є чимало людей та організацій, які обстоюють інтереси бізнесу в державних структурах і підтримують необхідні підприємцям зміни до законодавства. Частина з них користується законними загальноприйнятими інструментами (публічні обговорення, аналітичні довідки тощо), інші практикують «договорняки» й хабарі. Саме через останніх у деяких країнах Східної Європи, в тому числі й в Україні, слово «лобізм» набуло негативного забарвлення. Хоча в світі лобістська діяльність – це інструмент демократії та прозорого ухвалення державних рішень.
2 марта 2020, 17:35

Індустрія впливу, або Хто і як займається лобіюванням

У парламенті готують черговий законопроєкт про діяльність з лобіювання. Як урегульоване це питання в США та країнах ЄС?
2 марта 2020, 16:46

Чому в Україні досі діють радянські закони

Про застаріле законодавство, кодекси комуністичної доби та нормотворчість майбутнього
2 марта 2020, 16:46

Чому Україні потрібні «викривачі корупції»?

Хто такі викривачі та чим вони допомагають різним країнам?