UA
 

Європейська кухняРеклама

Корреспондент.net,  1 июля 2013, 09:00
0
240
Європейська кухня

Прийшов час подумати про зміну звичок у харчуванні і приготувати на обід делікатеси середземноморської кухні, яка вважається однією найздоровіших кухонь світу.

Легка, надзвичайно різноманітна і дуже смачна, вона може бути простою і вишуканою одночасно. Середземноморська кухня містить багато страв, які стали кулінарними хітами у всьому світі.  

Популярна у Франції, Італії і Іспанії середземноморська дієта, так звана натуральна дієта – це вид харчування, що базується навеликій кількості овочів і фруктів, випічці з цільнозернового борошна, кашах і макаронах. Європейці які харчуються відповідно до її принципів, живуть довше і мають міцніше здоров'я, менше хворіють на серцево-судинні захворювання, атеросклероз, діабет і рак. Крім того, легко засвоювані страви сприяють підтриманню здорової ваги.  



Європейські макарони для гурманів 

Зернові продукти повинні забезпечувати принаймні половину добової потреби в енергії, тому слід включати їх в раціон при кожному прийомі їжі. Слід запровадити приклад здорової середземноморської кухні до власної кухні і приготувати смачну страву з європейських макаронів. При цьому слід пам’ятати, що макарони повинні бути зварені аль денте (буквальний переклад "на зуб", інакше "трошки тверді, пружні, пружинисті"). Завдяки цьому вони повільно засвоюються, організм перетравлює їх довше, і їжа не повнить. Європейські макарони можуть бути складовою частиною ефективної дієти для схуднення! 

Вживання однієї порції макаронів (80-100 г) не призводить до збільшення ваги. На калорійність страви з макаронів впливають добавки, які ми їмо разом з ними (м'ясо, сир або густі соуси). Якщо в макарони замість соусу додати шматочки м'яса з гриля або додати овочі, фрукти, рибу, то отримаємо смачне і корисне блюдо, яке легко засвоюється. 



Рекомендуємо! Знамениті Макарони куртизанки (паста алла путтанеска)  

Інгредієнти: 

1 упаковка спагетті, 1 консервна банка філе анчоусів, 2 ложки оливкової олії, 4 великих помідори, кілька листків свіжого базиліку, кілька маслин (чорних або зелених), каперси, зелень петрушки, 2 перця чілі, 2 зубчики часнику, перець, сіль, орегано 

Спосіб приготування: 

Анчоуси відцідити і замочити приблизно на 10 хвилин в мисці з водою. Маслини нарізати кружечками, часник подрібнити. На сковорідці підігріти оливкову олію, кинути часник і маслини. Філе анчоусів розділити на дві половини і додати до часнику і маслин. Помідори обшпарити і зняти шкірку. Нарізати дрібними кубиками і кинути на сковорідку. Смажити на прикритій сковорідці приблизно 5 хвилин. Додати каперси і перець чілі. Приправити сіллю, перцем і орегано. Зняти з вогню, додати порізаний базилік. Відварити макарони аль денте, як написано на упаковці. Перемішати з соусом і посипати порізаною зеленю петрушки. 

Більш детально на сайті http://makaronyeuropy.eu/

Приєднуйтесь до наших груп в соціальних мережах Вконтакте та Фейсбук

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...