UA
 

Церемонія передачі Японського гранту загального типу Кіровоградській обласній дитячій клінічній лікарні

3 июня 2008, 11:35
0
11

5 червня 2008 р. відбудеться церемонія передачі медичного обладнання, що було придбано для Кіровоградської обласної дитячої клінічної лікарні в рамках Гранту загального типу Уряду Японії. В церемонії візьмуть участь Міністр охорони здоров’я України, Його Високоповажність пан Василь КНЯЗЕВИЧ, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Муцуо МАБУЧІ та Губернатор Кіровоградської області пан Василь МОЦНИЙ.

Угоду в формі обміну нотами між Урядом Японії та Урядом України щодо надання Гранту загального типу було підписано 8 лютого 2007 року. Загальна сума гранту складає 453 млн. єн (приблизно 3,9 млн. доларів США). Грант було використано для закупівлі медичного обладнання для двох великих лікарень: Кіровоградської обласної дитячої клінічної лікарні та Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. Таким чином, лікарня у Кіровограді є отримувачем 142 одиниць обладнання на загальну суму 6175083.38 гривень.

Це є другим грантом загального типу, наданим Урядом Японії медичним закладам України. Перший грант на суму 6,2 млн. доларів США було надано у 2000 році Українській дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит".

Окрім цього, Друга фаза "Проекту поліпшення медичного обладнання для дитячих лікарень" знаходиться у процесі виконання. В рамках проекту обласним дитячим лікарням у Харкові, Дніпропетровську та Донецьку буде надано необхідне обладнання. Грант загального типу є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Уряду Японії та спрямований на підтримку багатьох секторів, включаючи охорону здоров’я.

Церемонія передачі розпочнеться о 11:00 у четвер, 5 червня 2008 р.                              у приміщенні Кіровоградської обласної дитячої клінічної лікарні                                        (вул. Преображенська, 79/35).

Посольство Японії в Україні запрошує усіх журналістів, зацікавлених у висвітленні церемонії, зареєструватися до 16:00 вівторка, 3 червня 2008 р. за телефоном: 490 55 00. Контактна особа – Віктор Борисюк

 

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии
Загрузка...