UA
 

Грант на освіту в Австрії – як отримати? Підбираємо програму для безкоштовного навчанняРеклама

Корреспондент.biz,  15 апреля 2020, 13:32
0
482
Грант на освіту в Австрії – як отримати? Підбираємо програму для безкоштовного навчання

Навчання у Європі дорого коштує, навіть якщо воно безкоштовне. Такий парадокс пояснюється тим, що студент все одно має сплачувати за візу, переїзд, проживання і збори в університеті.

Виходить чимала сума, покрити яку не завжди вдається із власного бюджету і за допомогою підробітку. Мотивованим активним студентам на поміч приходять гранти і стипендії. Вони допоможуть вчитися безкоштовно, якщо студент виконає декілька умов. Ми розповімо, де шукати інформацію про гранти, як подати заявку і отримати позитивну відповідь. Зробимо це на прикладі Австрії, популярної країни для навчання за кордоном.

 

Кому доступні гранти?

Студенти-бакалаври і магістри можуть розраховувати на фінансову підтримку держави. Шукати актуальні пропозиції слід на сайтах певних організацій, сюди відносяться OEAD і GRANTS.AT. Розглянемо варіанти федеральних стипендій для українців.

 

CAG-стипендія

Студенті, які вивчають електроніку, електротехніку, комп’ютерні науки, IT можуть вчитися у вищій школі Санкт-Пельтена безкоштовно. Заклад видає близько двох тисяч євро щомісяця, цього вистачає на навчання і проживання. Для отримання слід подати заявку, яка успішно буде розглянута, якщо у студента: високий рівень мови (німецької та англійської), повна середня освіта і висока оцінка за вступний іспит.

 

Австрійський грант

Випускник вишу (можна і українського) може отримати грант для використання поза межами Австрії. Для цього тема його дослідження має бути пов’язана з Австрією. Це стосується напрямків природничих, технічних, соціальних наук, медицини і т.д. Основні вимоги: достатній рівень знання мови для дослідження своєї тематики і вік до 35 років. При цьому випускники ВНЗ отримуватимуть близько тисячі євро щороку, кандидати наук – трохи більше.

 

Стипендія Ернста Маха

На честь австрійського фізика і філософа (відкрив «ударну хвилю») названа стипендія для вчених, які займаються дослідженнями в межах технічних, природничих медичних, гуманітарних та економічних наук. Стипендія – близько 1000 євро, платити за навчання не потрібно. Вимоги: високий рівень знання англійської та німецької, сильна аргументація для дослідження в Австрії, вік до 35 років. Якщо потрібно скласти гарного листа, то з таким твором допоможе сервіс write my essay.

 

Стипендія Верфеля

Молоді викладачі можуть безкоштовно в Австрії підвищувати рівень знань із гуманітарних наук, теології, лінгвістики і літературознавства. Грант створений в честь одного із засновників віденського експресіонізму. Гроші можуть отримувати кандидати наук, а також дослідники австрійської літератури. На рік дається сім виплат по майже півтори тисячі євро кожна, термін можна подовжити. Великий плюс – під час роботи над проектом можна пройти курс лекцій в університеті, а після того можна відвідувати симпозіуми, отримувати безкоштовну літературу і нові стипендії, здобути докторську й надалі працювати в Австрії.

 

Стипендія Берти фон Зутнер

На честь новелістки, пацифістки й першої жінки, яка отримала Нобелівську премію, створений грант для охочих вивчати гуманітарні і лінгвістичні науки. Цікаво, що після її закликів і листів до А.Нобеля той вписав у свій заповіт програму зі створення Нобелівської премії миру. Для отримання стипендії Берти фон Зутнер треба закінчити 5 курсів навчання або магістратуру і бути не старше 27 років. Також можна продовжити цей термін з 9 місяців до 3 років.

Отже, навчання і наукова діяльність в Австрії може бути не особливо затратною справою, якщо зуміти отримати стипендію. Цих грошей має вистачити на проживання, при тому, що гранти нерідко покривають саму вартість навчання. Дослідницька діяльність за кордоном – це один із найкращих варіантів для розвитку кар’єри в Україні чи в іншій державі.

 

ТЕГИ: образованиеАвстриявысшее образованиеобучение

Пресс-релизы размещаются на платной основе в раздел Пресс-релизы

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Загрузка...