UA
 

Мэр Львова - западным СМИ: Не стоит изображать Львов цитаделью нацизма

27 апреля 2012, 15:10
0
22
Мэр Львова - западным СМИ: Не стоит изображать Львов цитаделью нацизма
Фото: uefaeuro2012.lviv.ua
Андрей Садовый ответил RBB

Городской голова Львова Андрей Садовый обратился с открытым письмом к европейским журналистам в котором призвал не использовать в отношении Львова "советские пропагандистские штампы прошлого и различные ярлыки".

Приводим оригинальный текст этого письма:

"Львів та Західна Україна в цілому у ХХ столітті стали сценою страшних злочинів двох тоталітарних систем – нацистської та комуністичної. Внаслідок "червоного" та "коричневого" терору у місті та регіоні загинули мільйони українців, євреїв, поляків та представників інших національностей. Пам'ять про ці жертви жива, в місті досі мешкають свідки цих злочинів.

ВИДЕО: Львов - маленький Париж

В той же час, в радянські часи комуністична пропаганда свідомо та системно працювала на те, аби приклеїти українському національному руху ярлик "нацистських поплічників". При цьому, найбільшим "злочином" українців Галичини, на думку комуністів, був відчайдушний опір радянському режиму. Після першого досвіду комуністичної влади 1939-1941 років українці дійсно масово повстали проти нової радянської окупації, захищаючи свої міста та села від нового терору комуністичних спецслужб. Боротьба Української повстанської армії спочатку проти нацистської, а потім і радянської влади тривала з 1943-го і аж до початку 50-х років.

Відтак, звертаюся до представників західних медіа не використовувати радянські пропагандистські штампи минулого та різноманітні ярлики. Графіті зі свастикою на стіні можуть з’явитись у будь-якому місті Європи. Як і в будь-якому цивілізованому місті, у Львові вони будуть негайно ліквідовані, як і інші образливі для львів’ян символи. Впевнений, що численні фани та журналісти, які приїдуть до Львова на Євро-2012 зможуть на власні очі пересвідчитись, що Львів - це гостинне і привітне місто, останній невідкритий скарб Європи".

Напомним, ранее немецкий телеканал RBB обнародовал сюжет о Львове, как один из Принимающих городов Евро-2012, под названием Футбол под свастикой.  В сюжете немецкие журналисты изобразили Львов как место доминирования нацистской идеологии и показали несколько кадров со свастиками на стенах.

По материалам: Приймаюче місто Львів
СПЕЦТЕМА: Чемпионат Европы по футболу
ТЕГИ: Евро-2012ЛьвовАндрей Садовый
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Читать комментарии