Дмитро Снєгирьов
29 августа 2022, 17:48

ЗСУ зупинили окупантів і перейшли до фази контрнаступу: ключові підсумки 6 місяц

Нагадаю, що західні партнери давали Україні максимум тиждень протистояння перед тотальною капітуляцією, але наша країна встояла і на сьогоднішній день ЗСУ утримують під контролем понад 80% території.
29 августа 2022, 17:37

Новий пакет допомоги ЗСУ: західні системи ППО можуть допомогти закрити українськ

У СБУ підрахували, що з 20 ракетних ударів росіян по Україні, лише один припадає на військовий об’єкт. Більшість ракет влучають у цивільну інфраструктуру – житлові будинки, школи, лікарні, університети.
27 августа 2022, 20:55

Перевага рф у повітрі стримує контрнаступ ЗСУ: це може змінитись зі стартом ленд

За офіційною статистиковю, за останні кілька місяців наша країна отримала американської зброї на загальну суму приблизно 13 мільярдів доларів. Це – солідна сума, оскільки попередня адміністрація США передала нам зброї лише на 2,8 млрд.
27 августа 2022, 20:40

NASAMS і не тільки: як військова допомога Заходу зламає хід війни і на яку зброю

Нагадаю, Сполучені Штати у День Незалежності України оголосили про додатковий пакет військової допомоги в розмірі 2,98 млрд доларів для українських Збройних сил.
24 августа 2022, 06:03

Росіяни створили у Тверській області концтабір для військовополонених: українців

За інформацією з місця подій, наразі в СІЗО утримується від 150 до 200 українських військовополонених. На українських бранців чиниться фізичний і психологічний тиск. Військовополоненим не дозволяють отримати зв'язок з їхніми рідними і представниками міжнародних організацій, які би мали опікуватися долею українських бранців.
24 августа 2022, 05:53

Росіяни використовують ЗАЕС як елемент ядерного шантажу: чим може відповісти Укр

Показово, що сценарій можливої ядерної катастрофи рф використовує з метою політичного тиску на країни Заходу, щоб змусіти політичний провід країни сісти за стіл переговорів з росіянами.
24 августа 2022, 05:41

Ймовірний російський теракт у Маріуполі: у ГУР МОУ підтвердили інформацію місцев

Примітно, що це не перший випадок, коли прес-служба ГУР МОУ видає раніше оприлюдненні повідомлення аналітичного відділу ГІ "Права Справа" за власну інформацію.
16 августа 2022, 23:02

Вирішальну роль у деокупації Криму відіграє партизанський рух.

Стосовно можливості активізації партизанського руху, враховуючи неоднорідність етнічного складу анексованого півострову, українській стороні, на мою думку, варто працювати саме в цьому напрямку, залучаючи до сил спротиву караїмів, представників кримськотатарського народу та україномовне населення.
16 августа 2022, 22:52

Рф змушена перенести "референдуми" в ОРДЛО: британська розвідка підтверджує дані

Це не перший випадок, коли інсайди західних розвідок щодо ситуації на сході України фактично мають українське походження або підтверджують дані українських джерел.
15 августа 2022, 23:03

Рф зондує ґрунт для політичних торгів: тисне на Донбасі й чіпляється за «сухопут

Тим часом, Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє суперечливу інформацію, що росіяни можуть прискорити підготовку до "референдуму" з метою анексії окупованих територій України.