Дмитро Снєгирьов
Украина, Луганськ
13 октября 2017, 10:52

Четники на Донбасі, або Хто розширює географію війни на сході України

Варто зазначити, що четники із Сербії потрапили у поле зору ГІ«Права Справа» ще у лютому 2014 року, коли вони були ідентифіковані на блок-постах поблизу Севастополя під час анексії Криму Росією.
6 октября 2017, 17:47

Закупки для ЗСУ здійснюють сумнівні фірми за втричі завищеними цінами

У березні 2016 року в ЗМІ була оприлюднена інформація , що вінницькою поліцією відкрито кримінальне провадження за фактом зловживань в сфері закупівель у військовій частині А-0215. Кримінальне провадження розпочали за ознаками фіктивного підприємництва (ч.2 ст.205), зловживання службовим становищем (ч.2 ст.364 КК) і отримання хабарів (ч.3 ст.368 КК).
5 октября 2017, 10:53

Росія продовжує свою сталу практику залякування

Разом з тим РФ продовжує тиснути на наших західних партнерів щодо продовження українською стороною терміну дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».
2 октября 2017, 14:03

Інформація ГІ Права Справа щодо присутності підрозділів ЗС РФ в ОРДЛО підтвердже

Варто зазначити, що інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" щодо присутності підрозділів ЗС РФ на окупованих територіях Донбасу підтверджена на вищому офіційному рівні- Головним військовим прокуром України.
30 сентября 2017, 11:44

РФ намагається вивести так звані ДЛНР на самофінансування

Варто відзначити, що інформація про зміну у фінансуванні так званих "республік" з’явилася на тлі обговорень щодо можливої присутності миротворчої місії ООН на Донбасі.
27 сентября 2017, 10:31

Кадировці на Донбасі: хто є хто

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», йдеться саме про масовий характер застосування так званих «кадировських загонів» на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
26 сентября 2017, 10:02

Проблеми реінтеграції Донбасу: “за” і “проти”

Мова не про те, що варто махнути рукою і забути про окуповані території Донбасу. Навпаки, не віддавати ці землі. Але наразі визнати їх тимчасово окупованими. А після того, як українське військо стане міцно на ноги, коли зміцніють всі галузі нашої економіки, звільняти окупований Донбас військово-політичним шляхом. Іншого виходу немає.
25 сентября 2017, 11:26

Активізація бойових дій на Донбасі: в диверсійних "школах" бойовиків почалися іс

Активізація діяльності ДРГ бойовиків і загострення ситуації на первомайсько-стаханівському напрямку пов'язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних "іспитів" курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області.
24 сентября 2017, 10:46

Підводні камені миротворчої місії ООН

Ухвалення рішення про введення миротворчої місії ООН має пройти кілька етапів, що займе не менше року. І на кожному з них Україну очікують підводні камені. Консультації, технічна оцінка, голосування, формування бюджету, питання розміщення, логістики. У підсумку- це може стати глухим кутом.
19 сентября 2017, 22:56

Росія намагається змінити логістику "гумконвоїв". Їх планують відправляти чере

За інформацією аналітичного відділу громадської ініціативи "Права Справа", йдеться про зміну логістики проходження гуманітарних конвоїв. "Гумконвої" планують заходити з території Білорусі. Росія намагається змінити тактику їх проходження.