Дмитро Снєгирьов
Украина,
24 августа 2020, 14:13

Переговори по Донбасу: як відіб'ється білоруський фактор і чи варто чекати нових

Позиція Росії на переговорах у Мінську залишається незмінною: виконання Україною мінських угод – проведення виборів в ОРДЛО на умовах Кремля, надання особливого статусу цим територіям. Тобто федералізація нашої держави. Також виконання зобов’язань, взятих під час нормандської зустрічі в 2019 році.
23 августа 2020, 16:54

Компромісна фігура: про введення Фокіна у ТКГ.

На мою думку, Леоніда Кучму було виведено із ТКГ для збереження поля для дипломатичних маневрів, оскільки він є підписантом мінських домовленостей. Кравчук має більше шансів оживити мінський формат або ж вийти із нього.
6 августа 2020, 11:55

Переговори по Донбасу: як Росія руйнує мінський і нормандський формати

Росія розуміє гру України навколо мінських угод і намагається перехопити ініціативу у нормандському форматі. Козак своєю заявою натякає на вихід із мінського процесу.
2 августа 2020, 13:55

Повернення до СЦКК російських офіцерів загрожує легалізацією «ЛДНР» у рамках Мін

З огляду на ситуацію, що складається, переконаний, що українська сторона має наполягати не на поверненні росіян до роботи СЦКК, а на розширенні повноважень СММ ОБСЄ, як міжнародної інституції. Таким чином, на мою думку, західні партнери України будуть прив’язані до моменту виконання першого, т.зв. безпекового пункту Мінських домовленостей. Без виконання цього пункту, неможливе виконання політичної частини Мінських угод, і «це чудово розуміють як на Заході, так і в Росії.
31 июля 2020, 17:57

Спалах коронавірусу в ОРДЛО: Україна скасувала обов’язкову самоізоляцію для осіб

Попри ці наявні загрози, українська сторона не привертає увагу міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ, а також міжнародних партнерів у рамках Мінських домовленостей і нормандської підгрупи, до погіршення епідеміологічної ситуації на непідконтрольних територіях.
30 июля 2020, 12:03

Кучма пішов з посади очільника української делегації в ТГК. Що далі?

Нагадаю, що саме Кучма підписував Мінські угоди. З огляду на той факт, що вони не є міждержавним договором, не були ратифіковані парламентами, зобов'язання України, як мені здається, обмежується зобов'язаннями фактично однієї людини. І відсутність Кучми в переговорній групі ставить під сумнів легітимність цих угод.
27 июля 2020, 23:42

Нинішня угода про припинення вогню, фактично є мертвонародженою

Загалом, переконаний, що нинішня угода про припинення вогню, фактично є мертвонародженою. Адже якщо Україна не буде в подальшому демонструвати свою договороздатність і виконувати російський план врегулювання ситуації, першими, хто порушить домовленості, будуть саме російські військові.
22 июля 2020, 14:18

Стало відомо хто саме з італійських найманців воює на боці проросійських терорис

Слід зазначити, що розслідування конкретних злочинів найманства в Україні не було. Лише кількох бойовиків звинуватили побічно в порушенні територіальної цілісності України, незаконному перетині її кордону, участі у діяльності терористичних груп і організацій, в незаконно організованих збройних формуваннях. До таких невтішних для української сторони висновків дійшли представники Організації Об’єднаних Нації за результатами візиту в Україну ще у 2016 році. Відтоді, на жаль, мало що змінилося.
18 июля 2020, 10:25

Справа МН17 – це питання політичної волі країн Заходу

На підставі цих документів Україна повинна підготувати і провести публічний процесс над винуватцями трагеді ї- Гіркиним і його кремлівськими ляльководами. Такий підхід дасть змогу в українському суді
16 июля 2020, 19:49

Завдяки ввчасному реагуванню ЗМІ, попереджено можливу корупційну схему під час б

Таким чином, буквально за тиждень після публікації викривальних матеріалів реалізація проекту будівництва підстанції із 2 мільярдів гривень знизилася в рази і становитиме 1,3 млрд. гривень. Нагадаю, кінцева вартість будівництва об'єкту склала 1,28 млрд грн (з ПДВ), що на 25,5%, або на 438 млн грн менше початкової.