Дмитро Снєгирьов
11 февраля 2021, 14:12

РФ готує операцію з окупації всієї території Луганської і Донецької областей.

Кремль показав, що попри мирні ініціативи України його не цікавлять окремі окуповані території Донбасу. Росії потрібна вся Україна. У цьому сенс цієї провокації на Донбасі. Показати країнам Заходу, що Росія розглядає Україну, як зону свого військово-політичного впливу. Що лише за умов реалізації московського можливе припинення вогню. Показово, що на традиційному щорічному закритому брифінгу з головними редакторами російських ЗМІ Путін пообіцяв, що буде й далі підтримувати так звані «ЛНР» і «ДНР» на Донбасі.
9 февраля 2021, 20:42

Вакцинація на окупованих територіях: РФ перетворює мешканців ОРДЛО в піддослідни

Поставка вакцин на окуповані території носить виключно політичний характер. «Супутник 5» - для Європи фактично «Новачок». На територію ОРДЛО РФ завезла не «Супутник 5» , а «Супутник лайт» - аналог, який не пройшов випробувань.
8 февраля 2021, 23:37

ОБСЄ готова врегулювати конфлікт на сході України.

Хотілося б зрозуміти для чого тоді наші світлі голови в Тристоронній контактній групі вигадують ровер, якщо ми маємо надійного партнера в особі Швеції і їх міністерки закордонних справ. Підвищуйте статусність ОБСЄ, а не грайте на його штучне пониження.
7 февраля 2021, 17:51

Голова СБУ фактично не впливає на кадрові призначення всередині самої Служби.

Уявляєте собі ситуацію: вне залежності від правлячої політичної еліти голова СБУ фактично не впливає на кадрові призначення. Більше того, він змушений рахуватися з тим, що всередині його структури існує ще одна Служба безпеки України, яка фактично не підпроядкована йому. При цьому, ця непідпрорядкована СБУ абсолютно не відповідає інтересам захисту національної державності.
6 февраля 2021, 19:08

СБУ перетворена на таємну поліцію для обслуговування правлячої політичної еліти

Наразі вся увага СБУ, на жаль, прикута до виявлення і боротьби з політичними опонентами діючої влади, замість того щоби боротися з російською агентурою у власних рядах.
31 января 2021, 14:57

Три основні аспекти: результату від роботи ТКГ немає.

Це свідчить про те, що в українській делегації відсутній єдиний центр ухвалення рішень. Тобто, кожен може коментувати що завгодно, попри ухвалене рішення вищого політичного керівництва.
31 января 2021, 13:54

Рейтинг президента Зеленського пішов у круте піке.

Кадрові питання з незрозумілими перестановками в уряді, скандальними призначення протягом усієї каденції Зеленського, а також відсутність економічної стратегії та розуміння розвитку держави очікувано призвело до падіння рейтингу.
28 января 2021, 22:14

Підвищення ефективності ОБСЄ в переговорах - альтернативний шлях вирішення пробл

Україні потрібно наполягати на історичній перспективі звільнення окупованих територій за прикладом Німеччини та Франції. Свого часу Франція повернула окуповані Німеччиною Ельзас і Лотарингію за 45 років, також фактично за 45 років відбулося об'єднання Німеччини після радянської окупації.
26 января 2021, 23:25

Українська делегація занижує суб’єктність ОБСЄ в переговорах і таким чином підіг

Від ОБСЄ залежить доля подальших переговорів щодо врегулювання ситуації. Місія ОБСЄ повинна дати висновки щодо можливості проведення «виборів» в ОРДЛО і дати висновки щодо законності вільного самовиявлення жителів тимчасово окупованих районів, якщо такі «вибори», не дай Боже, відбудуться. Тобто, грати на пониження суб’єктності ОБСЄ, як це роблять представники української делегації, зокрема пан Гармаш – це грати на стороні Росії, як країни-окупанта. Україна має навпаки говорити про вагому роль ОБСЄ у врегулюванні цього конфлікту. Особливо на тлі останніх заяв самої пані Лінди, яка заявила про те, що не допустить трансформації конфлікту в заморожену стадію.
24 января 2021, 13:52

Арестович заганяє Україну в російську пастку

Вибачте, а коли РФ взагалі щось виконувала? Є популярна фраза, яку приписують Бісмарку «Домовленості з Росією не варті паперу, на якому підписані», так воно правда. Якщо домовлятися з невизнаними «республіками» – так вони ніхто. Ви сіли грати з шулерами, і логічно припустити, що вони роздають краплені карти. Щоб перемогти треба приймати максимально неочікувані та нестандартні рішення.