Дмитро Снєгирьов
28 марта 2021, 17:57

Чи є ймовірність відкриття всіх КПВВ до Великодня?

Друга складова - фінансова. На проблемах з перетином лінії розмежування багато заробляють. Існує т.зв. схема "пенсійного туризму". Незважаючи на те, що потік людей, які перетинають КПВВ, зменшився за рік у десятки разів, кількість грошей, які отримують пенсіонери ОРДЛО, фактично не зменшилася.
26 марта 2021, 22:01

Які головні причини затримання членів «ПВК Семенченка» і кому це може бути вигід

Як би там не було, основними моментами цієї історії є два ключових аспекти. Перший – операція із затримання членів ПВК відбулася після протестів на Банковій. І другий – Євген Шевченко фігурує у справі Burisma та є одним зі свідків розслідування щодо зриву операції по ПВК «Вагнера» (т.зв. «вагнергейту»). Плюс, наближеність та зв’язки Шевченка з низкою вищеперерахованих політичних діячів.
22 марта 2021, 09:16

Про деолігархізацію України на тлі збільшення статків мільярдерів під час кризи

На мою думку, Україні не вистачає ефективного державницького менеджменту, який б дозволив в умовах пандемії не лише вирішити питання малого та середнього бізнесу, а ще й наповнити державну скарбницю.
20 марта 2021, 21:39

Прогнози про імовірний наступ росіян носили ознаки інформаційно-психологічної оп

Варто зауважити, що чи не єдиним джерелом правдивої інформації в цій ситуації виступив аналітичний відділ ГІ «Права Справа».
19 марта 2021, 21:33

Секретність нового мирного плану щодо Донбасу підвищує ризик “підкилимних домовл

Зазначу, що усі ці розбіжності в оцінках нової мирної ініціативи формують широкі можливості для дипломатичних маневрів не для української, а передусім, російської делегації. Це дозволяє агресору звинувачувати українську сторону в порушенні Мінських домовленостей та відсутності чіткого й узгодженого плану дій.
18 марта 2021, 22:52

Завдяки вчасному реагуванню «Права Справа», попереджено корупційну схему під час

Таким чином, після появи викривальних матеріалів «Права Справа» щодо можливих корупційних схем під час будівництва ПС, буквально за тиждень реалізація проекту будівництва підстанції із 2 мільярдів гривень знизилася в рази. Нагадаю, кінцева вартість будівництва об’єкту склала 1,28 млрд. грн (з ПДВ), що на 25,5%, або на 438 млн грн менше початкової.
14 марта 2021, 21:04

ОУНівець Михайло Степаняк. Комуніст, який став націоналістом.

Михайло Степаняк брав активну участь в I, II і III конференціях ОУН, а на Третьому Великому Надзвичайному зборі ОУН у серпні 1943 р. був обраний членом Головної Ради ОУН. Наприкінці цього року Дмитро Клячківський ("Клим Савур") видає розпорядження про "чистку" в УПА. Степаняк виступає категорично проти, розуміючи, що це призведе до підриву боєздатності руху опору.
13 марта 2021, 21:20

Про чергову спробу маніпулювати переговорним процесом навколо Донбасу.

Я хотів би зробити наголос. Подібні заяви представників так званої «ДНР» треба розглядати виключно як елемент військово-політичного тиску саме в моменті проведення зустрічі в тристоронній контактній групі. Це стала практика. Ми маємо звикнути до подібних сентенцій з боку представників так званих квазіутворень. Підстав для паніки немає.
9 марта 2021, 23:06

Влада має заявити про створення інститутів влади АРК на території материкової

Для досягнення успіху на цьому шляху Україна має діяти вже сьогодні. Бо кожен день зволікання – це руйнування окупаційною владою життів українців Криму.
8 марта 2021, 18:41

Індексація пенсій попри діру у бюджеті

Дефіцит ПФУ з’явився внаслідок фактичної зупинки економіки на початку пандемії, коли були жорсткі карантинні обмеження. А також у результаті того, що уряд підтримав вітчизняний бізнес, надавши можливість підприємцям та малому бізнесу не сплачувати ЄСВ під час вимушеного простою. Видатки Пенсійного фонду за 2020 рік перевищили доходи на 13,2 мільярда гривень, у грудні вперше за рік доходів було на 5,2 мільярда більше за витрати.