Дмитро Снєгирьов
24 апреля 2021, 22:03

РФ готує окупацію Маріуполя і Бердянська, щоб відрізати Україну від Азовського м

Тобто, головний напрямок вторгнення окупантів - це степовий Донбас, напрямок Маріуполь і Бердянськ. Вихід на Запорізьку і Херсонську області, повне охоплення акваторії Азовського моря. При цьому хочу підкреслити, що агресор робить це не для відновлення постачання води в окупований Крим - все це «білий шум», який розганяє сам Кремль. Подачу води по Північнокримському каналу технічно неможливо контролювати - в разі окупації, Україна все одно перекриє подачу води. Тому будь-які розмови про це - московські тези, які просуваються нашими українськими «корисними ідіотами».
17 апреля 2021, 22:48

Про фактори, які унеможливлюють вторгнення РФ.

Примітно, що після оприлюднення ГІ «Права справа» даних про розбіжність у цифрах Головного управління розвідки Міністерства оборони стосовно накопичення російських військ на кордоні, ГУР МОУ пояснило це поповненням першого і другого армійських корпусів квазіутворень.
16 апреля 2021, 16:24

Загострення на Донбасі та стягування військ: чого добивається Росія.

На мою думку, Росія включила елементи військово-політичного тиску з метою примусити Україну виконувати ряд незручних позицій з паризького комюніке — за підсумками зустрічі нормандської четвірки в грудні-2019.
14 апреля 2021, 15:54

Між Україною та «Л/ДНР» діють корупційні схеми з виплати пенсій жителям ОРДЛО.

Подібні схеми є відмиванням бюджетних грошей і прямими доказами фінансування незаконних збройних формувань. На мою думку, СБУ має перевірити цю інформацію та припинити їхнє функціонування.
12 апреля 2021, 21:18

Росія готує локальне загострення в кількох районах Луганщини

Таким чином, переконаний, що інформація ГУР Міноборони та низки українських ЗМІ про суттєве накопичення терористами і Росією бронетехніки й особового складу на тимчасово окупованій території Луганської області для наступу на Україну, не відповідає дійсності.
11 апреля 2021, 20:01

Українська сторона віддала РФ ініціативу в переговорах і затвердженні мирного п

Також зазначу, що подібна пропозиція російської сторони прозвучала після заяв російських посадовців про те, що саме Україна блокує переговорний процес. Як і заява про те, що відбудеться телефонна розмова Владіміра Путіна з Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель. Таким чином, українська сторона фактично віддала Російській Федерації дипломатичну ініціативу в переговорах і затвердженні мирного плану по Донбасу.
10 апреля 2021, 16:13

Публічні заяви ГУР МОУ про підготовку вторгнення РФ можуть бути недостовірними.

Зазначу, що ГУР оперує недостовірними, і подекуди суперечливими даними про кількість військових в ОРДЛО та поблизу україно-російських кордонів.
9 апреля 2021, 15:00

Українські ЗМІ публікують російські фейки про загрозу масштабного вторгнення РФ

Усі ці повідомлення свідчать про гарно сплановану спецоперацію російських спецслужб з просування ідеї активізації бойових дій і передислокації своїх підрозділів біля кордонів з Україною. І досить дивно, чому цю інформацію розповсюдила низка українських ЗМІ, не перевіривши її достовірність
5 апреля 2021, 21:29

На Луганщині зафіксоване накопичення техніки і живої сили окупантів

Так, починаючи з 22 березня аналітичним відділом ГІ «Права Справа» фіксується масова передислокація живої сили і техніки бойовиків у районі села Калинове, в напрямку селищ міського типу Троїцьке/Попасна. Зокрема, зафіксований рух колон у складі яких бронетехніка та «Урали» в кількості 15 одиниць.
31 марта 2021, 23:39

Спецслужби РФ провели операцію з нагнітання паніки в українському суспільстві

Ці повідомлення носять ознаки інформаційно-психологічної операції. Її мета – створення атмосфери страху і дестабілізаційних моментів в українському суспільстві. Це все елементи психологічно-інформаційних операцій російських спецслужб, які мають на меті створення атмосфери нестабільності й хаосу в українському суспільстві.